Aleksi Poikolalle jatkosopimus ja omille nuorille näytönpaikkoja

16. elokuu, 2018 18:37


Hyökkääjä Aleksi Poikola, 22, jatkaa RoKissa Mestis-kauden 2018-19 kattavalla sopimuksella. Poikola aloittaa toisen peräkkäisen kauden RoKissa. Viime kaudella hän debytoi Mestiksessä ja suoritti samalla varusmiespalveluksen Jääkäriprikaatissa. Poikola summasi kauden 15 tehopisteestään suurimman osan kevään peleissä ollen yksi RoKin kevätkauden tehokkaimmista pelaajista. Poikola on juniorivuosinaan tehnyt kovia tehoja, joten odotusarvo on korkealla sen suhteen että samanlaisia lukemia nähdään ensi kaudella myös Mestiksessä.

-Viime kaudesta jäi sen verran hampaankoloon, että tällä kaudella taistellaan kahta kovemmin playoff-paikasta. Jäätreenejä on vasta pari viikkoa takana, mutta uudistuneesta ryhmästä on erittäin hyvä fiilis, Poikola kommentoi.

-Poikola on monikäyttöinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Pyrimme saamaan kaiken irti hänen potentiaalistaan ja auttamaan pelaajaa eteenpäin urallaan, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen sanoo.

Poikolan sopimuksen ohella RoKin oma kasvatti Toni Nurminen on nostettu edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja hän saa näyttömahdollisuuden tulevissa otteluissa. Nurminen on 21-vuotias hyökkääjä, joka kävi Oulun Kärppien junioreissa ennen kuin palasi kolme vuotta sitten takaisin Rovaniemelle. Kolme viime kautta hän on pelannut RoKi Rebelsissä miesten 2-divisioonaa ja RoKissa Nuorten Mestistä.

Lisäksi RoKi-kasvatti maalivahti Tommi Ronkainen täydentää tulevan kauden maalivahtikolmikon. Ronkainen, 19, tullee pelaamaan pääosin RoKin Nuorten Mestis-joukkueessa, mutta tuuraa tarvittaessa myös edustusjoukkueen kokoonpanossa. Ronkainen on torjunut vuodesta toiseen erinomaisesti RoKin junioreissa.

Avangard Omsk-otteluissa näyttöjä antaneet hyökkääjät Otto Melkinen ja Pellosta lähtöisin oleva Santtu Sirkkala jatkavat edelleen koeajalla. Sen sijaan hyökkääjä Jeffrey Lawmanin koeaika ei johtanut sopimukseen.

RoKilla on Poikolan sopimuksen myötä 25 pelaajasopimusta ja 2 try-out-sopimusta. Näillä näkymin joukkuetta tullaan täydentämään vielä 1-2 pelaajalla ennen Mestis-kauden alkua.

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa