Hermes ratkaisi voiton lopussa RoKia vastaan

5. syyskuu, 2018 22:16


Rovaniemen Kiekko aloitti Suomen cupin pelit keskiviikkoiltana toista mestisseuraa, Kokkolan Hermestä vastaan. Vierasjoukkue Hermes kuittasi voiton mukaansa lukemin 3–4 (0-1, 2-2, 1-1).

Ottelun ratkaisumaali syntyi harmittavasti vain reilu kolme minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Maali jätti hieman myös jossiteltavaa, sillä tilannetta edelsi Hermes-pelaajan hieman kyseenalainen RoKi-pelaajan kaataminen rovaniemeläisten maalin takana.

Ottelun avauserässä RoKi oli hieman unessa ja Hermes oli hallitsevampi osapuoli kaukalossa. Vierasjoukkue aloitti maalinteon erän puolivälissä ja 0-1 lukemissa mentiin myös erätauolle.

RoKin tilanteet syntyivät enimmäkseen yksittäisten pistohyökkäysten kautta.

– Ensimmäisessä erässä olimme tosi huonoja ja ihmeteltiin vähän mestiskiekon menoa, RoKin päävalmentaja Santeri Immonentotesi.

Toiseen erään RoKi tuli huomattavasti raikkaammalla ilmeellä ja joukkue sai luotua paikkoja peräjälkeen. Kotiyleisö sai huokaista useampaan otteeseen ennen kuin Olli Iisakka runnoi kiekon Hermeksen maaliin.

Tasoitusosuman tuottama ilo oli kuitenkin vain hetkellinen, sillä alle minuuttia myöhemmin sai RoKi-vahti Rasmus Reijola poimia kiekon selkänsä takaa.

Hermes kaatoi lisää kylmää vettä RoKin niskaan kotijoukkuen pelatessa alivoimalla. Hermes-pelaajan syöttöyritys kimposi RoKi-pelaajan luistimesta epäonnisesti maaliin ja Hermes näin 3-1 vierasjohtoon.

RoKi sai kuitenkin vielä leivottua kavennuksen ennen erätaukoa. Christoffer Seppelin sivalsi ranteella 3-2 osuman 12 sekuntia ennen taukosummeria.

– Toisen erän ryhtiliikkeeseen olen todella tyytyväinen. Kopissa ei tarvinnut pitää mitään palopuheita. Sanoin pojille, että turha jännittäminen pois, RoKi-valmentaja Immonen totesi.

RoKin Olli Iisakka runnoi kiekon Hermeksen verkkoon toisessa erässä.

 

Päätöserässä RoKi nousi 3-3 lukemiin Julius Hermosen osumalla. Kärpistä lainasopimuksella saapunut Hermonen teki Hermestä vastaan tämän kauden ensiesiintymisen RoKin paidassa. Hyvin pelannut Hermonen oli selvä vahvistus RoKin kokoonpanoon.

Lopussa juhli kuitenkin Hermes. Vierasjoukkueen 4-3 osuma riitti vierasvoittoon.

– Mielestäni pelasimme myös päätöserässä hyvin ja olisimme ansainneet tästä ottelusta jotain muuta kuin tappion, Immonen pohti.

RoKin Suomen cupin pelit jatkuvat lauantaina vierasottelulla Oulussa Laser HT:tä vastaan. Kolmen joukkueen lohkosta vain ykkönen menee jatkoon, joten jatkoon pääsy ei ole enää RoKin omissa käsissä.

 

Lähde: Lapin Kansa / Mikko Kinisjärvi

Kuva: Lapin Kansa / Jussi Leinonen

 


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa