Huikea nousu voittoon Lappi Areenan perjantai-illassa: RoKi-Kiekko-Vantaa 5-4

10. helmikuu, 2018 13:34


RoKi nousi 5-4 jatkoaikavoittoon Kiekko-Vantaasta kolmannen erän lopun maalikimaran ansiosta. Ottelu oli osoitus siitä, että jääkiekkopelissä lähes kaikki on mahdollista.

RoKi paineisti hyvin koko kolmannen erän tilanteen ollessa 1-4, mutta maaleja saatiin odotella 56. minuutille asti. Aleksi Poikola ja Christoffer Seppelin avasivat nopeilla syötöillä avopaikan Olli-Matti Järvelälle joka kavensi tilanteeksi 2-4 ajassa 56:10. Tämän jälkeen RoKi pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Tulosta tuli ajassa 58:46 kun asialla oli jälleen Järvelä. Tällä kertaa tekopaikan petasivat Malo Ville ja Tino Metsävainio. Ottelun viimeiselle minuutille RoKi vaihtoi jälleen maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan hakien tasoitusta 6-5 ylivoimalla. Kiekko-Vantaalla oli oma tilaisuutensa ratkaista peli yrittäessään kiekkoa tyhjään maaliin, mutta Olli-Matti Järvelä onnistui pelastamaan Juuso Perttilän yrityksen maaliviivalta. RoKi lähti viimeiseen yritykseen keskialueelta kun peliä oli jäljellä vain 30 sekuntia. Puolustaja Ville Räsänen piti kiekon alueella ja sai syötettyä Järvelälle jonka ovela syöttö maalin kulmalta tavoitti vapaana olleen Malo Villen. Ville napautti kiekon puolityhjään maaliin tasoittaen ottelun kun kellossa oli jäljellä vain 20 sekuntia.

Jatkoajalla RoKi jatkoi kuskin paikalla ja tulosta tuli ajassa 63:21. Henri Joki-Erkkilä katkaisi Kiekko-Vantaan avausyrityksen ja toi kiekon hyökkäysalueelle pelaten näyttävän kuvion Metsävainion kanssa. Metsävainion jättösyöttö vapautti Joki-Erkkilän viimeistelemään voittomaalin.

-Haastavaa oli, mutta ylivoima lunasti meidät ulos ja onnistumisten kautta päästiin flow-tilaan, jolla saatiin kaksi pistettä, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi ottelun jälkeen.

RoKi jatkaa ensi viikolla pudotuspelipaikan tavoittelua kahden kotiottelun merkeissä. Keskiviikkona vastassa on IPK Iisalmesta ja perjantaina LeKi Lempäälästä.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa