Seuraava peli


Lapin Kansa: Huono alku jätti RoKille liikaa kirittävää

15. lokakuu, 2017 13:50


Kolmen ottelun vieraskiertue päättyi ryhtiliikkeeseen Lempäälässä. Pisteitä ei kiristä huolimatta irronnut mukaan.

Kun lauantaina Lempäälän kolkon jäähallin tulostaululla paloivat kotijoukkue Kisan johtonumerot 3-0 jo ajassa 12.27, moni katsomossa saattoi epäillä Rovaniemen Kiekon kurimuksen jatkuvan.

Edellisiltana TuTo löi Turussa taululle tylyt lukemat (3-8), mutta nyt sellaisia ei nähty. RoKi ryhdistäytyi ja tuli mukaan peliin.

Sen verran alku jätti kuitenkin kirittävää, että se oli liian pitkä etumatka tällä kertaa kurottavaksi. Lähelle RoKi pääsi, mutta lopulta LeKi piti pisteet Lempäälässä numeroin 5-4 (3-1, 0-1, 2-2).

Rovaniemeläisten päävalmentajan Petri Karjalaisen mukaan synkän alun jälkeiseen ryhtiliikkeeseen ei tarvittu poppakonsteja tai huutamista.

–Vähän tarkoituksellakaan emme tehneet isommin mitään. Pelaajat huomasivat penkilläkin itse, että me hölmöiltiin, ylihyökättiin ja sitten oli huolimatonta puolustamista sekä omaan pään täyttöjä, Karjalainen sanoi.

–Ensimmäisellä erätauolla ei tarvinnut ääntä korottaa. Ilmoitimme vain asiat, jotka meidän pitää saada muuttumaan, jotta voidaan pelata voitosta. Niitä saatiinkin muuttumaan.

Vaikka rumasta tappiosta Turussa oli alle vuorokausi aikaa, päävalmentaja ei pelännyt synkän alun jälkeenkään selkärangan katkeamista Lempäälässä.

–Vaikka eilen (perjantaina) omiin meni kahdeksan, se ei vaikuttanut tähän päivään mitenkään.

RoKin maaleista lauantaina vastasivat lauantaina järjestyksessä Kristian Kangas, Christoffer Seppelin, Tino Metsävainio ja Jarkko Harjula.

Kiri oli kova, ja kertaalleen rovaniemeläiset onnistuivat lopussa myös ilman maalivahtia. Tasoitusosumakaan ei jäänyt kauaksi, sillä päätöshetkillä kiekko pyöri pariinkin otteeseen aivan LeKin maaliviivan läheisyydessä.

–Saatiin loppuun loistavia mylläköitä ja olisi kyllä ollut mukava ottaa jotain matkaankin, päävalmentaja Karjalainen myönsi.

HIFK:n liigajoukkueen hyökkääjän Mika Partasen lainapestin RoKissa piti jatkua lauantaina Lempäälässä, mutta hän ei ollut kokoonpanossa. Partanen sai pelikiellon taklattuaan vastustajaa päähän perjantaina.

RoKilla oli tällä viikolla tiukka vieraskiertue, kun se pelasi neljässä päivässä kolme ottelua: keskiviikkona Keuruu, perjantaina Turku ja eilen lauantaina Lempäälä.

KeuPa HT:n RoKi onnistui voittamaan, mutta kahdessa jälkimmäisessä mittelössä se jäi pisteittä.

Päävalmentaja Karjalainen myönsi, että tiukka ottelutahti ja reissukilometrit vaikuttivat lauantaina.

–Energia riittää, mutta väsymys näkyy sellaisena huolimattomuutena ja pieninä virheinä, joita ei sitten tuoreena pelatessa tulisi. Se on kuitenkin asia, minkä kanssa pitää vaan oppia pelaamaan, Karjalainen summasi.

–Meillä näitä vieraskiertueita vielä muutama on edessä, Karjalainen tuumi.

Pariin viikkoon RoKin ei tarvitse bussiin istahtaa, sillä seuraavat kaksi ottelua joukkue pelaa kotikaukalossa. Niistä ensimmäinen on vuorossa ensi keskiviikkona Jokipoikia vastaan.

 

Teksti: Lapin Kansa: Iiro Airola / UT

Kuva: RoKi some / Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa