JHT kaatui ennätysyleisön edessä

11. helmikuu, 2015 22:15


RoKi jatkoi voittoputkeaan, kun tänään keskiviikkona kaatui Kalajoen JHT voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-4 (3-2, 0-0, 1-2, 1-0).

Kauden ennätysyleisö, 1005 katsojaa, näki maalirikkaan ottelun, jossa kotijoukkue oli voitosta huolimatta hieman alakynnessä. Kotijoukkueen kokoonpanoon oli tullut odottamattomia muutoksia, kun hyökkääjät Antti Järvelä ja Tommi Siliämaa joutuivat jäämään pois illan koitoksesta sairastumisen ja armeijakiireiden vuoksi.

Vierasjoukkue meni ottelussa johtoon reilun viiden minuutin jälkeen, mutta kotijoukkue tasoitti ensimmäisen erän puolenvälin paikkeilla Jarkko Heikkilän maalilla. Vain vajaat pari minuuttia tästä ja kiekko löysi uudelleen vierajoukkueen maaliin Teemu Korpelan toimiessa viimeistelijänä. JHT tuli kumminkin erässä vielä tasoihin, mutta kotijoukkueen Harri Pälve teki tärkeän ”pukukoppimaalin” minuutti ennen erän loppua ja näin ollen erätauolle mentiin RoKin johtaessa.

Peli jatkui toisessa erässä vierasjoukkueen painostaessa. JHT karvasi aggressiivisesti ja aiheutti kotijoukkueelle kiekonmenetyksiä. Useista maalipaikoista huolimatta JHT ei saanut kiekkoa maaliin, osin RoKin maalissa pelanneen Tuomas Saarelan (44 torjuntaa) hyvien otteiden ansiosta. Kotijoukkueen hyökkäykset sen sijaan ohjautuivat monesti vierasjoukkueen puolustusalueen kulmiin ja todellisiin maalipaikkoihin ei päästy. Erässa ei täten maaleja nähty ja lukemat oli erätauolle mentäessä edelleen 3-2.

Rovaniemeläiset tulivat ottelun kolmanteen erään paremmalla sykkeellä ja hallitsivat erän alkupuoliskoa. JHT:n puolustajan virhe kostautui erän viiden minuutin kohdalla ja sen seurauksena vauhtikone Henri Fomin pääsi yksin läpi ja viimeisteli nätisti lukemiksi 4-2. Erän loppua kohden mentäessä vierasjoukkue sai jälleen pelin hallintaa ja loi useita maalipaikkoja. Kun ottelua oli pelaamatta kahdeksan minuuttia tuli RoKille musta hetki ja JHT tuli kahden maalin takaa tasoihin reilun minuutin sisään. RoKilla oli vielä erän lopussa kaksi hyvää paikkaa ratkaista voitto varsinaisella peliajalla, mutta Kalajoen maalivahti Mika Kokko (37 torjuntaa) piti torjunnoilla pelin tasoissa ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla peli oli tarkkaa molemmilla joukkueilla ja ratkaisu jäi täten voittomaalikisaan. Voittomaalikisan  onnistujia olivat RoKin Henri Fomin ainoana maalintekijänä ja kotijoukkueen maalivahti Tuomas Saarela, joka torjui kaikki JHT:n yritykset. Näin ollen voitto runsaslukuisen yleisön mieliksi seitsemännen kerran putkeen RoKin osoitteeseen. Ottelun voitolla rovaniemeläiset nousivat sarjataulukossa sijalle neljä.

Ottelun valokuvat

RoKin pelit jatkuvat tulevana lauantaina ja vastaan tulee HC Indians Kaarinasta. Peli alkaa klo 17.

 


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa