Seuraava peli


Kahden erän hallinta ei riittänyt – päätöserän kaksi takaiskumaalia jättivät RoKin pisteittä Joensuussa

1. lokakuu, 2017 13:19


Jääkiekon Mestiksessä RoKi koki kauden avaustappion vieraskentällä Joensuussa. Lauantain ottelua kaksi ensimmäistä erää hallinneen rovaniemeläisryhmän liike hiipui päätöserään, ja kotijoukkue Jokipojat nousi ensin rinnalle ja lopulta ohi. Hyvätasoisen ottelun loppulukemat olivat isännille 2–1 (0–0, 0–1, 2–0).

RoKi-luotsi Petri Karjalainen harmitteli, ettei hyvä startti tuottanut tällä kertaa tulosta pisteiden muodossa.

–Tiedettiin jo tullessa, että meiltä vaaditaan hyvä peli erittäin organisoitua ja laadukasta joukkuetta vastaan. Pelattiin erittäin hyvin, oltiin kaksi erää todella hyviä. Päätöserässä lipsui vähän ja tuli heikkoja hetkiä, samalla vastustaja sai onnistumisia, Karjalainen tuumi.

Ottelun avauserässä ei maalipaikoilla juurikaan juhlittu, paras sauma oli RoKin Teemu Korpelalla, jonka läpiajo kilpistyi Jokipoikien maalilla yhteensä 30 kertaa torjuneeseen Jonathan Iilahteen. Toisen erän alkuun vieraat pääsivät läpi kahden miehen voimin, mutta Iilahti pysäytti tällä kertaa Jarkko Harjulan yrityksen.

Avausmaali näki päivänvalon, kun toista erää oli pelattu 4.13. RoKi-kapteeni Henri Joki-Erkkilä karvasi kiekon joukkueelleen ja tarjoili sen aloitusympyrään Korpelalle. Tämän laukaus upposi tällä kaudella ensimmäistä kertaa joensuulaisverkkoon. Kahden ensimmäisen erän torjuntalukemat 21–9 kuvaavat hyvin kenttätapahtumia eli vieraat olivat varsin vahvasti hallitseva osapuoli.

Päätöserään kotijoukkue sai juonesta paremmin kiinni ja vieraiden pelitempo putosi selkeästi. Vain reilu minuutti oli pelattu, kun isäntien Lauri Hukkanen lapioi maalin edestä tasoituksen RoKi-vahti Paavo Hölsän (22 torjuntaa) torjumasta irtokiekosta. Liikkeen hiipuminen alkoi tuottaa myös rangaistuksia vieraille, ja erän toisesta ylivoimastaan kotijoukkue iski lopulta voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman Oskari Lehtisen toimesta.

RoKi pääsi vielä yrittämään lopussa aikalisän jälkeen tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia viimeisen reilun minuutin, mutta isäntien puolustus kesti paineen.

–Maalintekotehokkuus oli ainoa, josta meillä jäi tänään kiinni. Hyvä, rehti peli ja vastustaja oli tuon verran parempi. Lähdetään nuolemaan haavoja ja kohti ensi viikkoa, Karjalainen päätti.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli tyytyväinen tulokseen, mutta pelaamisesta löytyi vielä paljon parannettavaa.

–Oltiin kaksi erää jossakin, mutta saatiin päätöserässä tarvittavat maalit. RoKi oli kaksi erää selvästi kuskin paikalla. Kenttäpeli pitää saada kestämään 60 minuuttia, Varis tilitti.

RoKi pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua Lappi Areenalla. Keskiviikkona on vastassa Kokkolan Hermes ja perjantaina LeKi Lempäälästä. Keskiviikon ottelu on opiskelijapeli johon on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakorttia näyttämällä. Perjantaina on vuorossa Octoberfest. Tervetuloa nauttimaan kiekkoviihteestä ja oheistapahtumista.

Lähde: Lapin Kansa / Urheilutieto Matti Sinkkonen

Kuva: Anssi Jokiranta


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa