Kapteeni Erkkilä ratkaisi voiton RoKille

25. tammikuu, 2015 21:10


Jos eilen lauantaina nähtiin maali-iloittelua oli tänään sunnuntaina RoKi ja JHT:n välisessä ottelussa maalit kortilla. Ottelun voittomaali syntyi RoKin kapteenin Hannu Erkkilän hienon suorituksen päätteeksi. Voitto ja pisteet RoKille lukemin 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).

Reilut viisisataa katsojaa näki tiukan ja vähämaalisen ottelun, jossa kotijoukkue oli kokonaisuudessaan niskanpäällä. Ottelusta puolitoista erää pelattiin JHT:n yhtä jäähyä lukuunottamatta ilman merkintöjä. RoKi oli painostavampi osapuoli ja joukkue sai luotua useita maalipaikkoja, mutta tekopaikkoja ei saatu käytettyä hyväksi.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 32:26, kun RoKin painostusjakson päätteeksi kiekko pelattiin viivaan Taneli Marjetalle (0+2), jonka laukauksen Teemu Korpela pääsi ohjaamaan kalajokilaisten maaliin. Ottelu jatkui RoKin hallinnalla ja erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta lisämaaliin, kun JHT sai kaksi jäähyä samassa ajassa. 5 vs 3 ylivoima oli kuitenkin RoKilta luokantonta eikä maalia kohtaan saatu yhtään laukausta aikaiseksi. Hyvän taisteluilmeen toisen erän päätteeksi saanut JHT pääsikin ylivoimalle toisen erän lopussa ja vain kolme sekunttia ennen erätaukoa vierailijoiden Peteris Pujats pääsi tasoittamaan pelin.

Molemmat joukkueet hakivat viimeisessä erässä voittoa ja ajassa 46:11 JHT:n Henri Mustonen pääsikin aloitusvoiton jälkimainingeissa tuikkaamaan kiekon RoKin maaliin ja johtolukemiksi 1-2. RoKi ei luovuttanut vaan reilu pari minuuttia vierasjoukkueen johtomaalin jälkeen kalajokilaisille tuomittiin jäähy. Pitkän pyörityksen päätteeksi RoKin Ville Tirrin laukaus muutti suuntaa JHT pelaajasta ja kiekko lipui maaliin ja ottelu oli tasoissa. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmat maalivahdit joutuivat torjumaan useamman tilanteen. Ottelu näytti menenvän jatkoajalle, kunnes RoKin kapteeni Hannu Erkkilä päätti ratkaista pelin. Hieno taistelu laidan vieressä keskialueella ja kiekko mukaan kahden vastustajan estelyistä huolimatta ja yllättävä laukaus JHT:n puolustusalueen aloituspisteen kohdalla yllätti vierasjoukkueen maalivahdin. Kiekko maaliin ja RoKi 3-2 johtoon ajassa 58:03.

JHT yritti tasoitusta vielä kuudella kenttäpelaajalla. RoKi puolusti hyvin ja parivaljakolla Erkkilä – Fomin oli mahdollisuus lyödä lopullinen niitti arkkuun, mutta kiekko pomppasi viime hetkellä Erkkilän lavasta ja maalia ei saatu aikaiseksi. JHT sen sijaan sai vastahyökkäyksen ja sen seuraksena aloituksen vielä RoKin päätyyn, kun peliä oli jäljellä seitsemän sekunttia. Vierasjoukkueelle siunaantui vielä maalipaikka aloitusvoiton jälkeen, mutta kiekko painui rovaniemiläisten maalin ohi ja näin ollen pelin lopputulokseksi jäi 3-2.

RoKin maalissa pelannut Tuomas Saarela torjui ottelussa 39 kertaa.

Ottelun valokuvat Facebookissa

Hienon kuuden pisteen viikonlopun pelannut RoKi jatkaa pelejään ensi viikonloppuna kolmen pelin kiertueella Seinäjoelle, Tampereelle ja Vaasaan. Seuraavan kotiottelu on keskiviikkona 11.2, jolloin vastassa on jälleen JHT.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa