Ketterä kaatui vaiherikkaassa pelissä

24. tammikuu, 2015 21:33


RoKin ja Ketterän lauantai-illan koitoksessa maalailtiin reippaasti molempien joukkueiden toimesta. Vaiherikkaan ottelun voittolukemat merkittiin summerin päätyttyä kotijoukkue RoKille lukemin 7-5 (0-1, 4-2, 3-2).

Ottelun ensimmäinen erä ei viihdyttävyyden kannalta paljoa lupaillut. Peli oli tasaista puurtamista molemmilta alusta saakka. Erän edetessä vierasjoukkue pääsi kuitenkin paremmin peliin kiinni ja Ketterä hallitsikin erän loppua. Tulostakin syntyi, kun ajassa 18:05 vierasjuoukkue meni johtoon Jesse Koskisen maalilla.

Ottelun toinen ja kolmas erä oli tapahtumia täynnä. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyi roppakaupalla. RoKi tuli ottelussa tasoihin ajassa 23:38 Elias Klytseroffin maalilla. RoKin hyvä vire kesti reilut viitisen minuuttia, kunnes kotijoukkueelle vihellettiin jäähy. Ketterä pelasi ylivoimaa vain reilut puoli minuuttia ja kiekko löytyi RoKin maalista ja johtolukemat 1-2 imatralaisille. Kotijoukkue ei lannistunut ja tasoitus syntyi, kun rouhijaosaston hyökkääjä Antti Järvelä laittoi maailmanluokan ranteen ja kiekko komeasti etuyläkulmaan. Pelin painopiste kääntyi yhä enemmän vierasjoukkueen päätyyn ja Ketterälle tuomitun jäähyn seurauksen RoKi meni johtoo, kun Teemu Korpela (1+1) pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjiin hienon ylivoimakuvion päätteeksi ja lukemiksi vaihtui 3-2. Vain vajaat pari minuutti RoKin johtomaalista sai Ketterän puolustaja Mikko Kettunen kiekon viivaan ja luja laukaus painui RoKin maalissa pelannee Tuomas Saarelan taakse ja lukemat vaihtui jälleen tasatilanteeksi. Mutta imatralaisten juhlinta oli hetken huumaa. 15 sekunttia tasoitusmaalista laukoi kotijoukkueen Harri Pälve (1+2) RoKin jälleen johtoon. Näin ollen kuuden maalin erä päättyi RoKin johtaessa ottelua 4-3.

Viimeisen erän alku ei mennyt RoKilta suunnitelmien mukaan. Joukkue joutui alivoimalle heti minuutin pelin jälkeen ja Ketterä ei jättänyt käyttämättä ylivoimatilaisuutta hyväkseen. Kiekko maaliin ja tilanne jälleen tasan. Peli jatkui kuten illan käsikirjoituksessa luki. Vierasjoukkue sai jäähyn ajassa 44:25 ja RoKi ylivoimalle ja kiekko komea kuvion päätteeksi maaliin Ville Tirrin toimesta ajassa 45:11. Peli jatkui vauhdikkana ja molemmat joukkueet hakivat lisämaaleja. Ajassa 48:32 Ketterälle jäähy ja RoKille mahdollisuus lisämaaleihin. Ylivoima valui hukkaan, kun laitataistelun tuoksinassa kotijoukkueelle puhallettiin myös rangaistus. Peli jatkui tasavajaalla ja RoKin pakkien karmean virheen seurauksena Ketterän Arttu Reponen toi vierasjoukkueen jälleen tasoihin ajassa 50:00.

Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt voittaa pelin. Viimeiset vajaat kymmenen minuuttia peli painui yhä enemmän vierajoukkueen päätyyn. Kiekko saatiin jo kertaalleen maaliin, mutta Ketterän pelasti kuitenkin päätuomari, joka hylkäsi maalin. Tulosta saatiin kuitenkin aikaiseksi, kun esiin nousi jälleen RoKin kapteeni Hannu Erkkilä (1+1). Ketjukaveri Henri Fomin (0+2) toi kiekon alueelle ja jätti sen Erkkilälle, joka kiemurteli keskelle ja laukoi kiekon varmasti maaliin ja RoKin johtoon ajassa 56:51. Ketterä yritti vielä tasoitusmaalia ottamalla kuudennen kenttäpelaajan, mutta kotijoukkue kesti pienen pyörityksen. Kun vielä ottelussa hyvin taistellut Olli-Matti Järvelä (1+1) sai riistettyä kiekon imatralaisilta ja viimeisteltyä tyhjiin päättyi vaiherikas ottelu kotijoukkueen hyväksi lukemin 7-5.

Ottelun valokuvat Facebookissa

Tärkeästä voitosta voi makustella tämän lauantai-illan, mutta huomenna pelit jatkuu. JHT saapuu Lappi Areenalle ja luistimet suhahtavat vauhtiin kello 17.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa