Ketterän vahva alku oli liikaa RoKille

16. joulukuu, 2017 12:32


RoKi aloitti joulutaukoa edeltävän vieraskiertueensa Imatralta Ketterän vieraana. Kotijoukkueen erinomainen aloitus toi Ketterälle täydet pisteet ja nousun viidenneksi sarjataulukossa.

Imatran Ketterä ei jättänyt mitään jossittelujen varaan takoessaan neljä maalia heti ottelun alkuun. Voiton varmisteli vielä Ketterän maalilla torjunut Kevin Lankinen. Vierasjoukkue RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen antoikin tunnustusta kotijoukkueelle.

− Vastustaja oli selvästi parempi joukkue ja tulostaululla on ihan oikeutettu lukema. Vastustajan nippua kun katsoo, niin heidän kultakypäränsä (Tomi Iso-Mustajärvi) on sarjan paras pelaaja, ja sitten vielä Lankinen hoiti viimeiset räpistelyt tuolla maalin suulla. Isoin virhe tehtiin valmistautumisessa ihan koko joukkue.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Tultiin alkuun hyvin ja 4−0 kahdeksaan minuuttiin. Aikalailla kaikista paikoista lyötiin sisään. Se, onko tuo 6−1 ihan oikeutettu, niin en ehkä ole samaa mieltä Karjalaisen kanssa. Mielestäni vähän tiukemmat lukemat olisi ollut tämän päivän todellisuus.

Ketterä tuli otteluun vahvasti ajaen vauhdilla kohti Paavo Hölsän vartioimaa RoKi-maalia. Ottelun avausmaali nähtiinkin alle neljän minuutin pelin jälkeen, kun Jarno Lippojoki nosti kiekon yli Hölsän maalin kulmalta.

Rovaniemeläisten harmiksi Hölsä loukkasi jalkansa torjuntatilanteessa ja siirtyi ottelusta sivuun. Hölsän tilalle maalin suulle tulleelle Rasmus Reijolalle aloitus oli karmaiseva, kun imatralalaiset takoivat kolme maalia kahteen minuuttiin miehen selän taakse.

− Ensimmäistä maalia lukuun ottamatta kaikki maalit olivat selviä kaksinkamppailuhäviöitä. Kahdeksaan minuuttiin neljä takaiskua, niin se oli aikalailla taputeltu siinä, Karjalainen myönsi.

Erän puolen välin tietämillä peli muuttui RoKin rangaistuksen jälkeen Ketterän hallinnasta sekavaksi vauhtikiekoksi, jossa pelivälinettä kuljetettiin päästä päähän. Vieraat onnistuivat iskemään kavennuksen erän loppupuolella, kun Tino Metsävainio tälläsi kiekon ohi Lankisen.

− RoKi pääsi sitten peliin mukaan, ja me hiukan passivoiduttiin. Aloimme tekemään asioita liian vaikeasti, eikä erän loppu ollut hyvää peliä, Lehtonen pohti.

Hyvistä rakenteluista huolimatta kumpikaan ei enää onnistunut maalinteossa, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Ketterän 4−1-johdossa.

− Ei oltu hereillä. Meillä oli heikkoa puolustamista, ei oltu valmiita kamppailemaan eikä saatu irtokiekkoja. Kaveri pääsi merkkausvirheistä paikoille, rovaniemeläisten ainoan maalin tehnyt Metsävainio kertasi avauserää.

Toiseen erään vieraat tulivat paremmin peliin sisään, kun kotijoukkue oli puolestaan kadottanut ensimmäisen erän hyvän vireensä. Alun kymmeneen minuuttiin kumpikaan ei saanut varsinaista hallintaa, vaan peli näytti edelleen hiukan sekavalta, eivätkä syötötkään napsuneet ihan toivotulla tavalla.

Ottelun puolen välin jälkeen Ketterä sai jälleen luotua tilanteita RoKin puolustuspäähän. Rovaniemeläiset kamppailivat kiekosta ja pyrkivät vuorollaan lyömään painetta Ketterä-puolustukseen onnistumatta kuitenkaan hakeutumaan kunnon maalipaikoille.

− Tasainen erä meiltä. Pelasimme hyvää kärsivällistä peliä, ja pystyimme puolustamaan omissa ja pitämään vastustaja poissa sektorista, Lehtonen analysoi.

Rovaniemeläisten syvällä ylhäällä pelaaminen kostautui, kun imatralalaiset pääsivät toistamiseen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka seurauksena Toni Jalovaara siirsi rystynostolla Ketterän 5−1-johtoon. Hyvästä liikkeestä ja kohtalaisista paikoista huolimatta erässä ei nähty enempää maaleja.

Viimeisen erän alkuminuuteilla molemmissa päissä päästiin jo lähelle lisämaaleja. Reippaan alun jälkeen maalipaikat olivatkin sitten tiukassa pelin tasaantuessa tiukempaan puolustukseen.

Erän viimeisellä kymmenellä minuutilla pelissä näkyi jonkin verran löysäämistä, eikä hyökkäyksiä painettu enää samalla voimalla kumpaankaan suuntaan vaan nousut tehtiin, kun avautui tilaisuus. Kotijoukkue löi viimeisen naulan rovaniemeläisten arkkuun ylivoimalla, kun ottelua oli jäljellä alle viisi minuuttia.

− Saimme vähän peliä kasaan ja pystyttiin jokunen kamppailu voittamaan, mutta ei oikein missään vaiheessa enää voitosta pelattu. Käytiin osallistumassa, ja nyt lasketaan ruumiit, Karjalainen tuumasi.

Erän loppuminuuteilla rovaniemeläiset pääsivät vielä hetkeksi hakemaan kavennusta kahden pelaajan ylivoimalla, mutta Lankinen pysyi ohittamattomana. Näin Ketterä jäi joulutauolle 6−1-voiton siivittämänä, kun taas RoKi jatkaa vielä matkaa lauantaiksi Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

− Viimeinen erä jaksettiin jauhaa kärsivällisesti, ja lopputulos on tuossa. Tänään onnistuttiin oikeissa asioissa. Puolustus ja maalivahtipeli onnistui. Tärkeä loppu meille, ja saadaan hyvät energiat tästä, kun jäädään tauolle, Lehtonen totesi lopuksi.

− Tämmöisen pelin jälkeen on helpoin lähteä jatkamaan. Nyt puretaan tämä peli ja katse eteenpäin. Tehtiin paljon virheitä ja todella paljon epäonnistumisia. Pienten asioiden tekeminen oikein voi heilauttaa pelinkuvaa paljon ja siihen keskitytään huomenna, Karjalainen päätti.

 

Teksti: Johanna Lahdenperä

Kuva: Tommy Jokelainen / RoKi some


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa