Seuraava peli


LeKi haki täydet pisteet Rovaniemeltä – ”Vastustajan maalivahti oli loistava”

7. lokakuu, 2017 11:35


Maalivahtien torjuntoja tarkastellessa voisi ajatella ottelun olleen tasaista vääntöä. Todellisuudessa hallinta oli LeKillä, joka onnistui viimeistelyssä paremmin kuin yhtä ahkerasti laukonut RoKi. Lempääläisten 1−3-voitto oli täysin ansaittu.

-Olen todella tyytyväinen. Rovaniemi on vaikea paikka pelata ja kotijoukkue tulee kovalla höyryllä päälle, LeKin Miikka Kuusela aloitti.

−Vastustaja oli parempi ja LeKi pelasi erittäin hyvää lätkää, RoKin Petri Karjalainen tunnusti.
Rovaniemeläiset aloittivat vahvasti ja pääsivät testaamaan Ukko-Pekka Luukkosen hereilläoloa muutaman kerran heti alkuun. Lempääläiset kuitenkin pääsivät nopeasti leikkiin mukaan ja tekivät hyviä vastahyökkäyksiä.

−Maalin tekeminen oli meillä tänään vaikeaa ja vastustajan maalivahti oli loistava, Karjalainen jatkoi.

 

Lupaava alku vaihtui perässä juoksemiseen

RoKin hallinta vaihtui LeKin painostukseen ja vieraat saivat siirrettyä pelin painopisteen RoKin puolustuspäähän. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen vieraat pääsivätkin tuulettamaan ottelun avausmaalia Sami Laakson laukauksen löytäessä verkon perälle.

Toisessa päässä rovaniemeläisten nopeat hyökkäykset puhkaisivat lempääläisten puolustuksen ajoittain, mutta Luukkonen torjui jokaisen yrityksen lähes vaivattomasti.

−Luukkonen ja moni muu tekee tällä hetkellä hyvää työtä ja heitä on ilo valmentaa, Kuusela kiitteli.

−LeKi puolusti hyvin viisikkona ja tekivät asioita pyyteettömästi, Karjalainen myötäili.

Toinen erä oli selkeästi vieraiden. RoKi ei saanut omaa peliä millään toimimaan ja oli jatkuvasti LeKiä jäljessä. Lempääläisten ensimmäisen erän luokattomat syötöt korjaantuivat ja rovaniemeläisten jo näkynyt puolustuksen rakoilu vain lisääntyi.

−Meillä luistelu riitti hyvin, kamppailut toimi ja saatiin ajoittain omaa kiekollista peliäkin kunnolla käyntiin, Kuusela totesi.

 

Tuumailuvaiheesta voittomaaliin

Hetken ottelun puolivälissä peli oli suvantovaiheessa ilman selkeää suuntaa ja kiekkoa siirrettiin päästä päähän. LeKi otti jälleen hallinnan eikä kotijoukkuetta mukana pitänyt Paavo Hölsä pystynyt yrityksestä huolimatta estämään vieraiden toista maalia, kun LeKi syöksyi kolmella kahta vastaan. Maali oli Anton Ollikaisen kauden ensimmäinen.
Viimeinen 20-minuuttinen kulki toisen erän mukaisesti LeKin viedessä ja RoKin saadessa oman pelin kasaan vain hetkittäin. Erän alkupuoliskolla vieraat pääsivät kaksi kertaa perättäin läpiajoon ja isäntiä kannatteli jälleen Hölsä torjunnoillaan.

-Puolustaminen ja oman pään täytöt toimi erinomaisesti, Kuusela kertasi.

Loppua kohden kotijoukkue sai parempaa otetta pelistä, mutta lempääläisten vahva pelaaminen Luukkosen johdolla piti vieraat turvallisessa johtoasemassa, jota vielä kasvatti Tommi Välimaan 0−3-maali. Lopulta RoKin kavennusmaalin hakeminen tuotti tulosta ja Luukkosen kuparinen särkyi sekunti ennen loppusummeria Atte Antinahon toimesta.

− Vaikea se on jääkiekkopeliä voittaa, jos 59.59 saadaan ensimmäinen kiekko vastustajan maaliin. Hyvä taistelu, mutta ei tässä mitään serpentiinejä heitellä vieraspelikierrokselle lähtiessä, Karjalainen päätti.

 

Teksti: Johanna Lahdenperä, Jatkoaika.com

Kuva: Oona Sarajärvi / RoKi some


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa