LK: RoKi pisti Omskille tiukasti kampoihin – kotijoukkueen jymy-yllätys suli pettymyksesi vasta viimeisillä sekunneilla

7. elokuu, 2018 15:31


KHL:n huippuseura Avangard Omsk nousi RoKin ohi vasta päätöserässä.

RoKin harjoitusottelut jatkuivat maanantaina lauantain tapaan KHL:n suurseura Avangard Omskia vastaan Lappi Areenalla. RoKin taistelua ei palkittu, sillä Omsk oli lopulta parempi lukemin 3–4 (1-0, 2-1, 0-3). RoKi pisti kuitenkin tiukasti hanttiin, eikä kotijoukkueen tarvitse hävetä esitystään, vaikka tasoero paperilla oli melkoinen venäläisjoukkueen eduksi.

Avangard Omsk pääsi heti avauserän alussa näyttämään taitojaan ylivoimalla, kun RoKin Samu Paajanen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

Venäläisjoukkueen kuviot eivät olleet vielä täysin kunnossa ja joukkue hukkasi kiekon pariinkin otteeseen hyökkäyssiniviivalla. RoKin alivoima pelasi erittäin tiiviissä neliössä lähellä maalia. RoKin maalivahti Vilho Heikkinen otti myös muutaman hienon torjunnan. Näin RoKi selvitti ensimmäisen testin mallikelpoisesti ilman takaiskua.

RoKi avasi ottelun maalihanat erän puolivälissä, kun kotijoukkueen Olli Iisakka pisti kiekon Omskin maaliin ohi joukkueen suomalaisvahti Karri Rämön. Pian maalin jälkeen RoKin alivoima pääsi jälleen testiin, mutta Omsk ei saanut kiekkoa ohi RoKi-vahti Heikkisen. Erän lopulla myös RoKi pääsi kertaalleen kokeilemaan ylivoiman toimivuutta. RoKin ei saanut ylivoimalla kuitenkaan paljoa aikaiseksi.

RoKin päävalmentaja Santeri Immonen kertoi pelin jälkeen, että joukkue ei ollut harjoitellut alivoimaa vielä kertaakaan. Siihen nähden kotijoukkueen alivoimapelaaminen toimi suorastaan erinomaisesti.

–Nyt alamme harjoittelemaan normaaleja asioita, sillä ensimmäinen vajaa viikko meni enimmäkseen näihin peleihin valmistautuessa, Immonen totesi.

Toista erää sävyttivät lukuisat jäähyt, joista suurin osa vihellettiin kotijoukkue RoKille. RoKi pelasi muun muassa pitkän pätkän kahden miehen alivoimalla, ja kertaalleen RoKin jäähyaitioissa oli kolme pelaajaa yhtä aikaa istumassa rangaistusta.

RoKin alivoiman viimeisenä lukkona toimi maalivahti Heikkinen. Viime kaudella Kärppien A-nuorissa pelannut Heikkinen pääsi melkoiseen testiin heti ensimmäisessä ottelussaan RoKin paidassa.

Tasakentällisin toisessa erässä ei juuri pelattu, sillä pitkän alivoimarupeaman jälkeen RoKi pääsi vuorostaan ylivoimalle. Omskin menoa alivoima ei hidastanut, eikä RoKi saanut juuri kiekkoon edes koskea.

Ja ylivoiman jälkeen RoKi joutui jälleen alivoimalle, joten toimitsijoilla riitti kiirettä tilastojen kirjaamisessa. Tuttu kaava toistui myös siltä osin, ettei Omsk saanut vieläkään tehtyä maalia.

Kun Omsk ei saanut maalia mistään, kävi RoKin Olli-Matti Järvelä niittaamassa lukemiksi 2-0 toisen erän loppupuolella. Omsk vaihtoi erän puolivälissä Karri Rämön tilalle maalille Oleg Shilinin, joten venäläisvahdin urakka ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Eikä maalinteko jäänyt tähän, sillä vain hetkeä myöhemmin Olli Iisakka laukoi illan toisella osumalla RoKin sensaatiomaisesti 3-0 johtoon. Verkot heiluivat seuraavaksi RoKin päädyssä, kun Omsk sai vihdoin ja viimein kuparisen rikki.

Heti kolmannen erän alussa sävel oli tuttu, RoKin pelaaja jäähylle ja Omsk ylivoimalle. Tällä kertaa Omsk onnistui paukauttamaan kiekon reppuun ja kaventamaan lukemiksi 3-2. Erän puolivälissä Omsk sai hakea tasoitusta jälleen ylivoimalla, mutta RoKi kesti. Omsk pisti pelin tasoihin kuitenkin pian rangaistuksen päättymisen jälkeen ja tilanne tasoittui lukemiin 3-3. RoKin sinnikäs taistelu ei aivan riittänyt loppuun asti, sillä Omsk naulasi kiekon RoKin maaliin kun peliä oli jäljellä vain 22 sekuntia. Ottelun viime hetkillä nähtiin myös pienimuotoinen nujakka, mutta varsinaista tappelua ei ehtinyt syntymään linjatuomarin ripeän väliintulon ansiosta.

Immonen oli kahden Omsk-ottelun jälkeen tyytyväinen näkemäänsä, vaikka vastustaja oli täysin eri puusta veistetty.

–Ensimmäisessä pelissä näkyi jo harjoiteltua karvauspelaamista, ja nyt toisessa ottelussa oli lisäksi kiekollista pelaamista.

–Kyllä näistä peleistä sai uskoa omaan tekemiseen ja oman pelin kehittämiseen, RoKi-valmentaja jatkoi.

Maanantain pelissä RoKin riveissä oli myös muutama tryout-pelaaja. Jeffrey Lawman, 23, pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa Forssan Palloseurassa. Otto Melkinen, 21, pelasi viime kaudella puolestaan Vaasan Sportin A-nuorissa. Testissä oli myös Pellon Kiekon kasvatti Santtu Sirkkala, joka kävi RoKin tryoutissa viimeksi ennen toissa kauden alkua. Sirkkala, 25, kiekkoili viime kaudella Suomi-sarjassa AIK/Laser HT:n joukkueessa.

–Vahvistusten suhteen silmät ovat auki ja korvat höröllään. Mutta ei tänne ketään jonon jatkoksi oteta. Nyt testissä olevien pelaajien kanssa mennään viikko kerrallaan, Immonen kertoi.

 

Lähde: Lapin Kansa, Mikko Kinisjärvi

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa