LK: RoKille kitkerä tappio LeKiä vastaan

20. lokakuu, 2018 11:19


Vierasjoukkue LeKi iski voittomaalin kun jatkoaikaa oli pelaamatta vain yhdeksän sekuntia.

Jussi Leinonen

LeKin Kristian Tanus ja RoKin Christoffer Seppelin onnistuivat kumpikin iskemään maalin joukkueiden välisessä mestisottelussa.

LeKin Kristian Tanus ja RoKin Christoffer Seppelin onnistuivat kumpikin iskemään maalin joukkueiden välisessä mestisottelussa.

Mikko Kinisjärvi

Rovaniemen Kiekolle jäi käteen yksi sarjapiste perjantai-illan koitoksesta Lempäälän Kisaa vastaan. Sarjan kärkijoukkue LeKi nappasi viidennen peräkkäisen voiton Lappi Areenalta lukemin 2–3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1). Jatkoaika ehdittiin pelata melkein loppuun asti ennen vierasjoukkueen ratkaisuosumaa.

– Meillä oli kaverin maalia ennen hyvä paikka iskeä, mutta tällä kertaa ei uponnut sisään, ja vastustaja kävi heti perään tekemässä omasta paikastaan, RoKi-valmentaja Santeri Immonen harmitteli.

RoKi pelasi perjantaina viidennen ottelun kymmeneen päivään, mutta Immosen mukaan kuorma ei näkynyt pelaajissa.

– Oltiin liikkeellä ihan hyvällä jalalla. Ensimmäinen erä oli vähän varovaista pelaamista, mutta toinen erä oli meiltä hyvä. Päätöserässä peli olisi voinut kääntyä sitten kummalle tahansa, Immonen totesi.

LeKi siirtyi ottelun avauserässä johtoon pikamaalilla vain 56 sekunnin pelin jälkeen. Vierasjoukkueen Kristian Tanuksen tarkka rannelaukaus painui ohi RoKi-vahti Rasmus Reijolan.

RoKille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta kaksi kertaa ylivoimalla, mutta kotijoukkue ei saanut kunnon pakkopeliä aikaiseksi kummallakaan kertaa.

Avauserässä pelinopea LeKi pisti RoKin ahtaalle vaihdosta toiseen, mutta huippuvaarallisiin paikkoihin vieraat eivät päässet. Tämä oli toki myös RoKin hyvän oman alueen puolustamisen ansiota.

Jussi Leinonen

RoKi-kapteeni Henri Joki-Erkkilä tykitti kiekon LeKi-maaliin toisessa erässä.

RoKi sai toiseen erään jalat käyntiin eikä peli ollut enää vierasjoukkueen kontrollissa kuten avauserässä. Kotijoukkue sai piristyneestä pelistä palkinnoksi heti myös maalin, kun RoKi-kapteeni Henri Joki-Erkkilän piiska puhui ja kiekko painui ohi LeKi-vahti Leevi Nikkisen. Erää ehdittiin pelata vain reilu pari minuuttia ennen 1-1 tasoitusta.

Vajaa kuusi minuuttia ennen erätaukoa RoKi iski 2-1 johtomaalin yhdestä erän harvoista maalipaikoistaan. Kotijoukkueen kultakypärä Christoffer Seppelinin sutaisu upposi ruuhkan takaa maaliin asti. Erän lopulla RoKi joutui pelaamaan alivoimaa pitkän pätkän, mutta RoKi selvisi erän lopun koetuksesta ilman takaiskua. Välillä RoKilta oli jäähyllä useampikin pelaaja.

– Jäähyjen määrä oli älytön, RoKi-valmentaja Immonen sanoi.

Jussi Leinonen

RoKin Julius Hermonen taklasi LeKin Patrik Puistolaa.

Päätöserä alkoi RoKin kannalta hyvin kun joukkue onnistui tappamaan toisesta erästä jatkuneen alivoiman ilman takaiskua. Erän puolivälin jälkeen takaisku kuitenkin tuli, kun LeKin kultakypärä Niclas Lucenius täräytti kiekon yläkulmaan. Ennen 2-2 osumaa LeKi hukkasi pari avopaikkaa, joten tasoitus ei ollut siihen nähden kovin suuri vääryys.

RoKille tarjottiin voiton avaimia hopeatarjottimella pari minuuttia ennen päätöserän loppua kun kotijoukkue pääsi ylivoimalle. RoKin kannalta tilanne parani entisestään, kun LeKi otti toisen jäähyn. RoKi ei saanut kuitenkaan tehtyä ratkaisua kahden miehen ylivoimalla ja peli eteni jatkoajalle.

Jatkoaikaa jäi pelaamatta vain yhdeksän sekuntia kun LeKin Otto Latvala ratkaisi voiton vieraille lukemin 2-3. RoKin Olli-Matti Järvelällä oli paikka naulata kiekko maaliin edellisessä tilanteessa LeKi-päädyssä, mutta veto painui ohi.

RoKi–LeKi 2–3 JA (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

1. erä: 00.56 0-1 Kristian Tanus (Niclas Lucenius, Riku Väkiparta)

2. erä: 22.16 1-1 Henri Joki-Erkkilä (Aleksi Poikola, Olli-Aleksi Pietilä), 34.15 2-1 Christoffer Seppelin (Poikola, Pietilä)

3. erä: 51.09 2-2 Lucenius (Tanus, Ville Virtanen)

Jatkoaika: 64.51 2-3 Otto Latvala (Lucenius)

Yleisö: 1492

Entä sitten? RoKi pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua. Keskiviikkona vieraaksi tulee Kokkolan Hermes ja perjantaina Peliitat Heinolasta.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa