Maukas voitto TUTO:sta

2. marraskuu, 2018 21:58


RoKi jatkoi vieraskiertuetta perjantaina TUTO:a vastaan Turun Kupittaalla. Tapahtumarikas peli päättyi RoKi:n voittoon jatkoajalla maalein 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1).

Pelin alussa RoKi ei meinannut saada peliään kulkemaan ja ensimmäinen 10 minuuttia mentiin TUTO:n komennossa. Erän jälkimmäinen puolikas sujui tasaisissa merkeissä.

Toiseen erään RoKi tuli vahvasti. Pelin painopiste oli TUTO:n puolustuspäädyssä. RoKi:n ensimmäinen maali syntyi kuitenkin hieman yllättäen hyökkäysalueen riiston seurauksena. Rasmus Smedberg ja Olli-Matti Järvelä karvasivat kiekon Henri Joki-Erkkilälle, joka naulasi kiekon aivan maalin yläristikkoon terävällä laukauksella. Erän lopulla TUTO kipusi vielä tasoihin, kun Julius Hermonen ja Rasmus Reijola saivat jäähyt peräjälkeen. Maali syntyi pienen hässäkän jälkeen, jota tarkasteltiin videolta ilmeisesti mahdollisen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kolmannen erän alkuun TUTO:lla oli hyvä paikka maalintekoon, mutta Reijola kesti. RoKi istui toisemn erän tavoin myös kolmannessa erässä peräti kolmesti jäähyllä. Alivoima oli pääosin aktiivista ja hyvää. RoKi:n toinen maali syntyi Kasper Elon toimesta näyttävän kuvion jälkeen. Elo ja Hermonen pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen, josta Elo siirsi kiekon puolityhjään TUTO-maaliin Hermosen suoraan syötöstä lähteneen laukauksen irtokiekosta. Maalin jälkeen RoKi otti jälleen hieman erikoiset ja turhat jäähyt. Ensin Ville Heikkinen kaatoi TUTO-pelaajan huolimattoman oman pään lähdön jälkeen. Heikkisen jäähy oli juuri loppumassa kun Eetu Karvinen otti korkeasta mailasta tuomitun jäähyn. Karvisen maila osui toki TUTO-peluria rintaan, mutta ei sentään kasvoihin, kuten TUTO-pelaajan teatraalisista eleistä olisi voinut päätellä. Ylivoiman aluksi RoKi näytti selviävän myös tästä pinteestä. Tämä oli kuitenkin ennen aikaista, sillä RoKi:lla oli keskialueen merkkaukset hakusessa ja TUTO pääsi suoralla hyökkäyksellä helposti sisään alueelle. Hyökkäyksen päätteeksi Sami Salminen viimeisteli komean osuman. Erän lopussa TUTO sai luotua painetta RoKi:n alueelle ja oli erittäin lähellä kolmatta maalia, mutta Reijola pelasti varmalta näyttäneen maalin.

Jatkoajan aluksi RoKi pysyi hyvin kiekossa. TUTO:llakin oli oma mahdollisuutensa ensimmäisessä kunnon hyökkäyksessään. Samuli Rahikainen luki kuitenkin hyvin TUTO-pelurin aikeet katkaisten syötön ja avaten Julius Hermoselle paikan läpiajoon. Hermonen kilautti tarkasti tolpan kautta sisään ja RoKi:lle suhteellisen harvinaisen vierasvoiton Kupittaalta.

-Olipahan tapahtumarikas peli, mikä olisi voinut kääntyä miten päin vain. Hyvät 2 pistettä meille. Otettiin tyhmiä ja erikoisia jäähyjä – liian paljon istuttiin jäähyboksissa. Nyt otetaan hyvät palauttelut ja ajetaan Vantaalle, RoKi:n päävalmentaja Santeri Immonen sanoi pelin jälkeen.

RoKi kohtaa huomenna Kiekko-Vantaan klo 17:00 alkavassa ottelussa. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sport-kanavalta.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa