Seuraava peli


Lapin Kansa: Mestiksen paras vierasjoukkue K-Vantaa haki pisteet Rovaniemeltä – ”Ihan liikaa istutaan jäähyllä”

22. lokakuu, 2017 15:13


RoKi sai lauantaina huomata, että Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä Mestiksen paras vierasjoukkue. RoKi kulutti jäähypenkkiä jälleen turhan ahkerasti.

Rovaniemen Kiekko ei saanut lauantaina jatkoa keskiviikon kotivoitolle. Vieraaksi saapunut K-Vantaa pelasi täydellisen vieraskiertueen ja nappasi perjantain IPK-voiton jatkoksi täydet pisteet myös Rovaniemeltä maalein 1–4 (0-2, 0-1, 1-1). K-Vantaa on voittanut tällä kaudella kaikki pelaamansa vierasottelut varsinaisella peliajalla.

RoKi oli askeleen perässä ottelun kaksi ensimmäistä erää ja vasta päätöserässä, kun peli oli vieraille 3-0, alkoi kotijoukkue pelaamaan.

–Vastustaja oli selvästi parempi ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä istuttiin jäähyaitiossa ja päätöserässä saatiin pelistä vähän kiinni, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen niputti lauantai-illan koitoksen ytimekkäästi.

Avauserässä K-Vantaan jaloissa ei näyttänyt painavan lainkaan Iisalmen perjantainen peli ja sen jälkeinen bussimatka Rovaniemelle.

–Se on kieltämättä hullunkurista, että K-Vantaa oli energisempi joukkue. Senhän ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, kun me saimme levätä perjantaina, RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä ihmetteli.

Joki-Erkkilä ei osannut sanoa heti pelin jälkeen, miksi kotijoukkue oli ottavana osapuolena pelin alussa.

–Ehkä sitten kuviteltiin, että vastustaja on väsynyt ja päästään hieman helpommalla, kapteeni pohdiskeli.

Toisessa erässä RoKin pelin rikkoi tällä kaudella perisynniksi muodostunut jäähyily. Hieman ennen erän puoliväliä RoKi oli ottanut jo neljä kahden minuutin rangaistusta.

RoKi otti lauantaina kaiken kaikkiaan kuusi, ja keskiviikkona peräti kahdeksan kahden minuutin jäähyä. Mestis-joukkueista rovaniemeläiset ovat ottaneet ylivoimaisesti eniten nimenomaan kahden minuutin jäähyjä.

–Asiasta on puhuttu ja joka jätkän pitää katsoa peiliin. Osa jäähyistä on johtunut huolimattomuudesta. Nykysäännöillä se on aina jäähy, jos maila jää jalkojen väliin ja kaveri menee nurin, kapteeni Joki-Erkkilä totesi.

Joki-Erkkilän mielestä RoKin joukkueessa on tarpeeksi nopeita pelaajia, ettei turhia koukkaus- ja kampitusjäähyjä pitäisi ottaa.

–Jos ei puheet auta, niin pitää varmaan kohta mennä kentälle ilman mailoja pelaamaan, Joki-Erkkilä totesi karrikoiden.

Myös päävalmentaja Petri Karjalainen tiedostaa jäähyilyn olevan tällä hetkellä iso ongelma.

–Ihan liikaa istutaan jäähyboxissa. Varsinkaan hyökkäyspäässä jäähyjä ei pitäisi ottaa.

RoKin onneksi alivoima on pääsääntöisesti ollut hyvällä tasolla, mutta pelejä voitetaan harvoin, jos koskaan, jäähypenkillä istuessa.

–Alivoima on toiminut, mutta jäähyily rikkoo pelaamisen rytmin, kun 10 miestä istuu pitkät pätkä penkillä, Karjalainen sanoi.

Päätöserään RoKi oli kaivanut asennetta, mutta erän alun Atte Antinahon osumaa enempää ei kotijoukkue maaleja tehnyt. Varsinkin erän jälkimmäisellä puolikkaalla paikkoja siunaantui, mutta vantaalaisten maaliin kiekkoa ei saatu.

–Viimeisessä erässä saatiin onneksi puristettua virtaa peliin niin, että kehtaa kotiin kuitenkin lähteä, Joki-Erkkilä sanaili.

Petri Karjalainen totesi, että joukkue ei saanut kahteen ensimmäiseen erään yhtään maalipaikkaa ja joukkue hävisi lisäksi kaikki kaksinkamppailut.

–Peli suoraviivaistui päätöserässä pakonkin edessä. Tasakentällisin pelatessa saimme kuitenkin maalipaikkoja luotua, mutta maalinteon tehokkuudessa pitää saada ruuvia kiristettyä, Karjalainen analysoi.

 

Teksti: Lapin Kansa, Mikko Kinisjärvi

Kuva: Tommy Jokelainen


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa