Otteluraportti: LeKi piti johtonsa – Seppelin RoKin tehomiehenä

20. maaliskuu, 2019 23:28


Kuva: Oona Sarajärvi


RoKi taisteli vahvasti voitosta myös keskiviikkona pelatussa toisessa puolivälieräpelissä. Christoffer Seppelinin maaleilla RoKi nousi kahteen otteeseen maalin päähän LeKistä mutta tasoitusmaalia ei lopulta uponnut Saukkojen maalin perukoille. Lempäälässä pelattujen kahden pelin jälkeen puolivälieräsarja siirtyy viikonloppuna 700 kilometriä pohjoiseen Lappi Areenalle.

LEKILLÄ VAHVA ALKU, ROKI EI TAIPUNUT

Jo tiistain ottelussa hyvin esiintynyt RoKin kolmosketju sai hyvän alun myös keskiviikon pelissä, kun se loi jo ensimmäisessä vaihdossaan hyvän maalintekopaikan. LeKi sai kuitenkin peliin energisen alun ja lempääläiset pääsivät karkaamaan kahden maalin johtoon. Ensimmäinen maali syntyi Santeri Vuotin ylänurkkaan osuneesta laukauksesta ja toinen maali sai alkunsa RoKin kiekonmenetyksestä omassa päässä. RoKi ei kuitenkaan häiriintynyt vastustajan maaleista vaan kavennusmaali kirjattiin jo pari minuuttia LeKin toisen maalin jälkeen. Niko Mikkola tarjosi lähes avopaikan Christoffer Seppelinille, joka laukoi kiekon komeasti ohi LeKin Kimmo Rautiaisen.

Toisen erän alussa molemmat joukkueet saivat luotua upeat maalintekopaikat. Rasmus Reijola otti RoKin maalilla poikittaisliikkeestä hienon torjunnan ja pian tämän jälkeen Olli Iisakka laukoi toisessa päädyssä kiekon maalivahdin torjunnasta pystytolppaan. Erässä edettiin lähes päädystä päätyyn ja molempien joukkueiden pelit avautuivat aiempiin ottelusarjan eriin verrattuna. Kun erää oli jäljellä reilut kuusi minuuttia, osui Samuli Rahikaisen maila päätyväännön yhteydessä LeKin pelaajaa kasvoin. Tätä seuranneen neljän minuutin ylivoiman aikana Saukot onnistuivat tekemään ottelun voittomaaliksi lopulta jääneen osuman. Myös jäähyn jälkeen LeKi sai aikaan kovaa pyöritystä RoKin päädyssä mutta laukausyritykset kolisivat tolppiin ja Reijolan patjoihin.

SEPPELININ ILLAN TOINEN MAALI VAUHDITTI TAKAA-AJOA

Christoffer Seppelin ampui illan toisen osumansa suoraan LeKin maalin edestä. Ykkössyötön maaliin itselleen kirjautti jälleen Niko Mikkola, joka on pisteiden valossa saanut puolivälieräsarjaan erinomaisen alun. Mikkola on syöttänyt kaikki RoKin ottelusarjassa tähän mennessä tekemät maalit. Kavennusmaali toi RoKin peliin yhä lisää virtaa. Etenkin LeKin ykköskenttä pystyi kuitenkin pitämään painetta RoKin puolustusalueella ja näin kuluttamaan aikaa pelikellosta. Minuutti ennen kolmannen erän loppua RoKi lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja LeKi ujutti neljännen maalinsa tyhjään maaliin.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä kiinnitystä ovat menneet LeKille mutta seuraaviin kahteen peliin lähdetään täysin eri asetelmista, kun RoKi saa taakseen Lappi Areenan kotiyleisön tuen. Sarja on vielä pahasti kesken ja viikonlopun pelit tarjoavat varmasti kaikille hienoa, jännittävää ja taistelevaa playoffs-kiekkoa. Luvassa on siis lappilaista kiekkohuumaa parhaimmillaan, RoKin kotikirnussa.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa