RoKi haki Iisalmesta kolme pistettä

29. joulukuu, 2018 20:12


RoKi matkasi lauantaina viikonlopun toiseen otteluun Iisalmeen IPK:n vieraaksi. Vaikean alkukauden pelannut IPK haki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voiton Rovaniemeltä, joten RoKilla oli ottelussa revanssin paikka.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin hienokseltaan RoKin komennossa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Olli Rönkkö punnersi vahvasti maalille ja ujutti kiekon sisään. Syöttöpisteet Julius Hermoselle ja Eemeli Piipolle. IPK ei tehnyt varsinaisista tekopaikoistaan, mutta tasoitti pelin maskin takaa puolustaja Damir Galinin viivasta lähteneellä laukauksella. RoKi kuittasi kuitenkin vain kahdeksan sekuntia myöhemmin, kun Olli Iisakka riisti kiekon ja tarjosi 2-1 -hyökkäyksessä tekopaikan Ville Heikkiselle, joka ei erentynyt.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tavoin RoKin hallinnassa. IPK tosin tasoitti pelin lukemiin 2-2 heti erän alussa. Muutama minuutti tästä ja RoKi onnistui jälleen tasoituksessa Henri Joki-Erkkilän toimesta. RoKilla oli hyvä painostus päällä, jonka päätteeksi Joki-Erkkilä haistoi Olli-Aleksi Pietilän sutaiseman irtokiekon B-pisteiden välistä, eikä erehtynyt avopaikasta. Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli jäähyjen sävyttämä, joten 5-5-peliä ei juuri pelattu.

Kolmannen erän alkuun IPK otti jäähyn, jonka RoKi hyödynsi. Julius Hermonen ja Gabin Ville olivat maalinedustalla lusikoimassa Niko Mikkolan laukauksesta kimmonnutta kiekkoa maaliin. Maali merkittiin Hermoselle jo 14. kerran kuluvalla kaudella. Vain pari minuuttia tästä ja Gabin Ville ohjasi loppulukemat 2-5 Joki-Erkkilän ja Samuli Rahikaisen viivapelin jälkeen. Tämän jälkeen IPK ei enää noussut haastamaan RoKia ottelun voitosta. Rasmus Reijola pelasi maalin suulla mainiosti, kopaten 28 laukausta.

-Ei ollut helppo peli. Oltiin tehokkaita maalintekopaikoissa ja pelin loppua kohti parannettiin. Pelillisesti tämä ei ollut parhaita pelejämme, mutta kolmeen pisteeseen olen todella tyytyväinen. Pelit jatkuu vuodenvaihteen jälkeen – joka ilta pitää olla paikan päällä jos meinaa pisteitä saada, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen sanoi pelin jälkeen.

RoKi pelaa seuraavan kerran Lappi Areenalla 9.1. KeuPa HT:ta ja 12.1. KOOVEE:ta vastaan. Sitä ennen pelataan kuitenkin jo viikon päästä, kun RoKi matkustaa Imatralle ja Heinolaan vieraspelikiertueelle.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa