RoKi haki vieraskiertueen toisen voiton – tällä kertaa Tampereelta

11. lokakuu, 2018 22:00


Kuva: Tommy Jokelainen

RoKi matkasi keskiviikon Iisalmen jatkoaikavoiton jälkeen Tampereen Hakametsään KOOVEE:n vieraaksi. KOOVEE pelasi myös keskiviikkona – Kokkolan Hermestä vastaan, joten kumpikaan joukkue ei lähtenyt peliin optimaalisesta tilanteesta. RoKi korjasi ottelusta kaksi pistettä 3-4 jatkoaikavoitolla (2-2, 1-0, 0-1, 0,1).

Eilinen peli ja matkustus saattoi näkyä, sillä etenkin kiekollisessa pelaamisessa oli ajoittain molemmilla joukkueilla hakemista ja myös jäähyjä tuli huolimattomuudesta johtuen molemmille joukkueille.

Ensimmäisessä erässä KOOVEE:n johtomaalin jälkeen RoKi sai luotua tilanteita KOOVEE:n maalille ja tulostakin tuli kun Henri Joki-Erkkilä nousi viivasta ja pelasi hienosti maalin kulmalle, josta Rasmus Smedberg teki ensimmäisen Mestis-maalinsa. Noin kolme minuuttia edellisestä Samuli Rahikainen pääsi virittämään lämärin Eetu Karvisen ja Olli Rönkön esityön jälkeen, siirtäen RoKi:n 1-2 johtoon. Vain puolitoista minuuttia RoKi:n johtomaalista KOOVEE tasoitti pelin Ville Lehtosen toimesta. Erän loppupuolella RoKilla avautui vielä paikkoja KOOVEE:n alakerran avustuksella.

Toisessa erässä nähtiin erikoisia tapahtumia, sillä KOOVEE joutui jäähylle kolmesti samasta syystä: liian monta pelaajaa jäällä. Vastaavasti RoKi sai kaksi jäähyä korkeasta mailasta. Jäähyjen lomassa KOOVEE siirtyi 3-2 johtoon erän puolivälissä. Jälleen myös RoKi:lla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta erätauolle lähdettiin kuitenkin KOOVEE:n johtoasemassa.

Kolmanteen erä RoKi tuli terävästi. Erän alussa tulleen ylivoiman viime hetkillä Olli-Aleksi Pietilä otti pari askelta sisään ja napautti terävän rannelaukauksen riman alle tasoittaen pelin. Tämän jälkeen jäähyjä tuli puolin ja toisin. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua RoKi pääsi ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut. Myös KOOVEE sai mahdollisuuden maalintekoon läpiajon muodossa, mutta Vilho Heikkinen torjui. 23 sekuntia ennen loppua RoKi:lle tarjoutui mahdollisuus voittoon varsinaisella peliajalla toisen KOOVEE pelaajan hankittua jäähyn kampeamalla Kasper Elo jään pintaan. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, joten edessä oli toinen jatkoaika kahden päivän sisään.

Jatkoajalla RoKi pääsi jatkamaan ylivoimalla ja tällä kertaa myös tulosta tuli. Kolmanteen erään viltistä nostettu Gabin Ville ja Joki-Erkkilä kierrättivät kiekon Rahikaiselle, joka otti tyhjät pois ja napautti toisen maalinsa ja sen myötä RoKi:lle toisen perättäisen jatkoaikavoiton.

-Meiltä vaikea alku peliin. Syöttäminen oli vaikeaa, mikä aiheuttaa virheitä ja vaikeuksia. Meidän esitys tänään ei ollut parasta peliämme kiekollisen pelin osalta, mutta saatiin kuitenkin puristettua voitto. Samoin kuin eilen Iisalmessa nousimme vaikeuksien kautta voittoon – kopista löytyy luonnetta. Huomenna kohtaamme vielä Ketterän ja sieltä lähdemme hakemaan kolmea pistettä, päävalmentaja Santeri Immonen tuumi pelin jälkeen.

Julius Hermonen joutui jättämään pelin kesken kolmannessa erässä, mutta kyse ei ole kuitenkaan vakavasta vammasta. Hermonen saatetaan nähdä kokoonpanossa jo huomisessa ottelussa Imatralla, jossa pelataan kolmas peli kolmeen päivään – vastassa Ketterä. Ottelu katsottavissa jälleen Elisa Viihde Sport -kanavalta.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa