Seuraava peli


RoKi jäi pahasti TuTon jalkoihin Turussa: ”Teimme ennätysmäärän virheitä”

14. lokakuu, 2017 11:27


TuTo on kuluvan Mestis-viikon vaarallisin joukkue mikä kävi varsin konkreettisesti selväksi myös Rovaniemen Kiekolle perjantai-iltana.

15-3 luvuin kaksi viimeistä kotiotteluaan hoidellut kotijoukkue jätti RoKin kaikissa tilastoissa toiseksi. Tuloksena kokonaisvaltaisesta hallinnasta tyly rökäletappio 8-3 (2-1, 2-1, 4-1).

–Eihän tässä mitään selittämistä ole. TuTo on hyökkäyssuuntaan huikean vaarallinen joukkue ja me teimme tänään pelissä virheitä ennätysmäärän. Silloin tuloskin näyttää helposti tälläiseltä. Vaikeaa tässä illassa on mitänä hyvää nähdä, RoKi-luotsi Petri Karjalainen summasi.

Ensimmäinen erä Turussa mentiin pääosin tasavauhdissa. RoKi tuli peliin vahvasti mutta TuTon kaksi maalia latistivat tunnelmia keltapaitojen riveissä selvästi. Tempo luistelussa laski silminnähden.

Sekä Hannu Kurun 1-0 että Tomi Wileniuksen ylivoimalla tekemä 2-0 sujahtivat verkkoon vahvan maskipelin voimin. Avausmaalissa maalinteon tukena oli lisäksi onnistunut mailaohjaus. RoKin maalilla Paavo Hölsä ei voinut osumille mitään.

RoKi ei kuitenkaan lannistunut. 2-1 -kavennus oli kaikkien pukukoppimaalien isä ja äiti. Summerin näyttäessä aikaa 19.59 Malo Ville ohjasi taisteli kiekon maaliin koko joukkueen riemuksi. Sitkeän esityön osumaan teki Cristoffer Seppelin.

Toisessa erässä asetelma muutti kissa ja hiiri -leikiksi ottelun voitosta. Valitettavasti vain Hawaiji-kiekon tyyppinen avoimuus kostautui enemmän RoKille kuin vierasjoukkueelle.

Edes ylivoimapelit eivät tuottaneet tulosta. Tylyimmillään kotijoukkue oli RoKin miesylivoiman aikana lähempänä maalintekoa.

TuTo nousi värikkäässä erässä 3-1 -johtoon Eemeli Heikkisen karmean henkilökohtaisen virheen kautta.

Alimpana pelaajana tapahtunut kardinaalivirhe ei tällä kertaa jäänyt edes ainoaksi miinukseksi RoKi:n varakipparille. Kovalla intensiteetillä luistelleen TuTon korkea karvaus oli hänelle toistuvasti vaikea pala niellä ottelun edetessä.

Henri Joki-Erkkilän tuotua RoKin riemukkaasti maalin päähän rankoi TuTo vielä ylivoimalla.

2+1 tehot summanneen liigalegenda Niclas Luceniuksen laukaus pomppi RoKin blokista onnekkaasti siniviivalle, josta Kalle Valtola toimitti illan voitto-osuman vastustamattomasti RoKin verkkoon.

Ottelun lopputulosta ennakoineen Valtolan 4-2 maalin synnyn Heikkinen katsoi tällä kertaa jäähypenkiltä.

–Ei ketään kannata silti yksilönä tästä tappiosta syyttää. Kyllä me ryssimme tämän pelin kollektiivisesti. Suorastaan kerjäsimme verta nenästä. ”Pave” (Hölsä) maalilla oli ainoa, joka saa sessioista puhtaat paperit, Karjalainen ilmoitti.

Hawaiji-teema jatkui kolmannessa erässä. Peli aaltoili kuin A-juniorikoitoksissa päästä päähän kenttää. Kuvaava ottelun kululle on, että TuTon kahdeksannen osuman kohdalla RoKi otti aikalisän.

RoKilla oli Turussa mukaanaan HIFK-taustainen Mika Partanen, jonka debyytti-iltaan mahtui päähänkohdistuneen taklauksen ohella myös pieni osa RoKin ylivoimavastuusta.

Yhden maalisyötön tarjoillut Partanen pelasi värikkään RoKi-debyyttinsä neloskentässä laitahyökkääjänä.

–Hänellekään tämä ei varmasti ollut ihan se paluu jäille mitä hän oli odottanut. Mutta kyllä tämä tästä. Hän on polvivamman jäljiltä vielä toipilas ja otteet paranevat varmasti jatkossa, vähäsanainen Karjalainen pohdiskeli.

 

Teksti: Lainattu Lapin Kansa: Jari Nikkola/UT

Kuva: RoKi some / Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa