Seuraava peli


RoKi nipisti pisteen mestarilta

8. lokakuu, 2017 12:04


SaPKo juhli lauantai-illan ottelun päätteeksi kauden avausvoittoaan. Edes Rasmus Reijolan 45 torjunnan ilta ei estänyt SaPKo-hyökkääjä Rasmus Hämäläistä ohittamasta maalivahtia kahdesti.

Alle vuorokauden valmistautumisajalla otteluun lähteneen RoKin huolimaton avauspelaaminen oli tarjota ottelun alussa SaPKolle alivoimamaalin. Mikko Lahtela ja Oskari Siiki olivat läpiajossa lyhyen ajan sisään, mutta Reijola pysäytti molemmat yritykset.

SaPKo-hyökkääjien paineistuksen ja oman avauspelaamisen kankeuden seurauksena RoKin hyökkäykset tyrehtyivät pässipaitojen viisikkoon. Peliväline ajautuikin järjestäen kotijoukkueen haltuun.

− Paljon sattui ja tapahtui. Ensimmäinen erä oli, mitenhän sen nyt selvästi muotoilisi, säälittävän huonoa pelaamista, RoKi-luotsi Petri Karjalainen kommentoi suorasanaisesti.

Kotijoukkueen hallinta konkretisoitui maalintekoyritysten ja lopulta 1−0-maalin muodossa. Kalle Saramäki käynnisti maaliin johtaneen hyökkäyksen voittamalla kiekontavoittelutilanteen RoKi-puolustusta vastaan ja sai syöttökuvion päätteeksi tällätä kauden avausosumansa.

SaPKo laukoi erässä 14 kertaa ykkössektorilta, RoKi vain neljästi. Vierasjoukkue kuitenkin kuittasi takaiskun tasoitusmaalin muodossa vain hetkeä myöhemmin. Antti Antinaho porhalsi SaPKo-puolustuksen välistä läpiajoon ja ujutti kiekon ohi Roope Urholahden.

− Onnistuttiin ensimmäisessä erässä kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Tuollainen määrä laatupaikkoja, olisimme pystyneet tappamaan jo sen pelin. Sitten harmittava virhe ja kaveri pääsi tasoihin, Pasi Räsänen sanoi.

 

Maalitehtailua vuoron perään

Avauserässä puolustuskannalla ollut RoKi vastasi 1−2-johtomaalista ajassa 23.47. Jarkko Harjula ohitti Urpolahden heti Olli-Aleksi Pietilän hyökkäyspään avausvoiton jälkeen. SaPKon Kasper Piitulainen toi kotijoukkueen uudestaan tasoihin ottelun puolen välin jälkeen.

Vierasjoukkue rokotti pässipaitoja myös päätöserän alussa, kun Olli-Matti Järvelä yllätti SaPKo-vahti Urpolahden maalin kulmalta. Ajassa 31.37 kotijoukkueen ylivoimapyöritys tuotti ottelussa ensimmäistä kertaa tulosta, kun Rasmus Hämäläinen laukoi kauden ensimmäisensä b-pisteen kohdalta.

Päätöserän loppua kohden kotijoukkue tiivisti hyökkäysketjunsa kolmeen ja pakotti rovaniemeläiset puolustuskannalle. 45 kertaa ottelussa torjunut Reijola oli kuitenkin kiila laukausten ja maalin välissä.

− Luodaan ihan älyttömästi maalipaikkoja, mutta sitten hukataan niitä. Sitä kautta peli on aina vaikeampaa, Räsänen mietti.

3−3-lukemissa jatkoajalle edennyt ottelu varmisti SaPKolle kauden ensimmäisen pisteen. Jatkoaika näki Matias Pullin rangaistuslaukauksen, SaPKo-ylivoiman ja lopulta Rasmus Hämäläisen voittomaalin.

− Kolmannessa oli jo hyviä asioita. Tietenkin sellaista puolustustaistelua, mikä kaikki olosuhteet huomioiden oli odotettavissa. Saatiin kuitenkin yksi sarjan suurimmista joukkueista hetkittäin puolustuskannalle, Karjalainen muistutti ottelun valoista puolesta.

− Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen siihen, että pystyttiin nyt hoitamaan loppuhetket ja saatiin voitto alle. Voi vapauttaa vähän ilmapiiriä tuolla kopissa, Räsänen päätti.

 

Teksti: Markus Suhonen, Jatkoaika.com

Kuva: Oona Sarajärvi / RoKi some


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa