RoKi nousi lopussa tasoihin, mutta SaPKo kuittasi 2 pistettä rankkareilla

1. joulukuu, 2018 21:16


RoKi matkusti perjantain Joensuun pelin jälkeen SaPKo:n vieraaksi Savonlinnaan. Jokipojat käänsi perjantain maali-iloittelun voitokseen kolmannessa erässä lukemin 6-3, joista viimeinen tyhjään maaliin. Tämän myötä lauantain ottelusta olisi tultava pisteitä, jotta reissusta ei tarvitsisi palata tyhjin käsin. Loppulukemat lauantai-iltana Savonlinnassa SaPKo:n eduksi voittomaalikilpailun jälkeen 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 0-0, 1-0) ja RoKi:lle yksi piste kotimatkalle.

SaPKo lähti kolmanteen erään kahden maalin karkumatkalta. RoKi onnistui kaventamaan erän puolivälissä Turkka Pumpasen toimesta. Maali syntyi onnekkaasti SaPKo:n pelaajan luistimen kautta, mikä oli sikäli oikeutettua että ottelussa RoKi hukkasi aiemmin useita hyviä tekopaikkoja. Heti Pumpasen maalin jälkeen RoKi joutui alivoimalle ja SaPKo:n siirtyessä 3-1 johtoon peli näytti selvältä. RoKi ei kuitenkaan antanut periksi vaan nousi maalin päähän Gabin Villen maalilla irtokiekosta. Peliä oli jäljellä vain 10 sekuntia kun RoKi pääsi kiekkoon kulmassa, minkä jälkeen Gabin Ville petasi tekopaikan Niko Mikkolalle. Ensimmäisen laukauksen SaPKo:n pelaaja blokkasi, mutta toinen yritys päätyi verkon perukoille Julius Hermosen polvisuojan kautta. Aikaa pelikelloon jäi vain viisi sekuntia, ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajalla nähtiin avointa peliä ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista peli edukseen. Rasmus Reijola nollasi kuitenkin ilmiömäisesti SaPKo:n yritykset muutaman kerran ja vastaavasti SaPKo:n Viksten onnistui olemaan kiekon tiellä RoKi:n tilanteissa. Voittomaalikilpailussa ratkaisua saatiin odottaa pitkään, kun maalivahdit vetivät pidemmän korren kerta toisensa jälkeen. Lopulta ratkaisu syntyi SaPKo:n Matias Lainion ohittaessa Reijolan. Edellisessä parissa maalinteossa onnistunut Aleksi Poikola ei onnistunut toistamiseen, ja näin kaksi pistettä jäi Savonlinnaan.

-Tänään ei saatu omaa peliä kunnolla käyntiin. Toisaalta nousu kahden maalin takaa tasoihin oli jälleen osoitus joukkueen vahvuudesta. Tärkeä tämä yksikin piste, RoKi:n päävalmentaja Santeri Immonen sanoi pelin jälkeen.

RoKi kohtaa tulevalla viikolla Kiekko-Vantaan kahdesti, sekä perjantaina että lauantaina Lappi Areenalla. Perjantain peli on teemaltaan ysäripeli ja lauantaina vuorossa on perhepeli, joten viihdyttäviä tapahtumia on luvassa jälleen ensi viikolla.

 


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa