Lapin Kansa: RoKi punnersi täyden pistepotin arvoisesti – ”Tästä illasta pitää pystyä vielä parantamaan”

7. joulukuu, 2018 23:20


Lapin Kansa / Mikko Kinisjärvi

Rovaniemen Kiekko ja K-Vantaa aloittivat perjantai-iltana viikonlopun tuplaottelujen pelaamisen Lappi Areenalla. Pisteet jäivät RoKin haaviin, kun joukkue nujersi vieraat lukemin 4-2 (1-0, 1-1, 2-1). RoKi otti samalla toisen voiton joukkueiden tämän kauden koitoksista.

Kovin kauaa RoKi ei ehdi voittoa juhlia, sillä joukkueet ottavat uudestaan yhteen lauantaina.

– Hetken aikaa jätkät voivat nauttia kopissa, mutta pian pitää katseet kääntää lauantain peliin. Vastustaja tulee varmasti kovaa päälle hakemaan pisteitä, ja meidän pitää pystyä parantamaan vielä tästä illasta, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen totesi.

RoKi palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen, ja pisteet maistuivat liki 1300-päisen kotiyleisön edessä.

– Illasta toiseen pelit ovat kovaa vääntämistä voitoista, eikä mitään tule helpolla, Immonen sanoi.

JUSSI LEINONEN

RoKin Olli Iisakka taklaa K-Vantaan pelaajaa.

Heti ottelun ensiminuuteilla ottelussa riitti runsaasti tapahtumia kotiyleisön viihteeksi. Ensimmäisen viiden minuutin aikana molemmat joukkueet pääsivät ylivoimalle ja vierasjoukkue K-Vantaa sai myös rangaistuslaukauksen. Vieraat eivät päässeet juhlimaan osumaa, sillä Joel Sundin yritys kilpistyi RoKi-vahti Rasmus Reijolan torjuntaan.

Tapahtumat jatkuivat hetkeä myöhemmin ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan. Julius Hermonen runnoi väkisin maalinedustalta 1-0 johtomaalin vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen.

Säpinää riitti vaihdosta toiseen ja erä oli yksi Lappi Areenan tämän kauden viihdyttävimmistä.

Toisessa erässä K-Vantaa tukahdutti RoKin pelin voimakkaalla karvauksella, eikä kotijoukkue tahtonut päästä kentän puolivälin yli millään.

RoKille tarjottiin saumaa päästä peliin mukaan kahdella ylivoimalla, mutta solmu ei auennut niidenkään aikana. Toisen ylivoiman aikana RoKi meni umpisolmuun, kun vierasjoukkueen Alex Levänen pääsi iskemään 1-1 tasoituksen läpijosta.

RoKi oli täydellisessä pyörityksessä läpi erän, mutta erän viimeisellä minuutilla RoKi sai lahjan, minkä ansiosta kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. RoKin Ville Heikkinen nappasi kiekon K-Vantaan puolustajalta ja Heikkinen pyöräytti laatan pussiin maalikulmalta. Erän tapahtumiin nähden RoKi sai olla erittäin tyytyväinen siihen, että pääsi johtoasemassa erätauolle.

– Ensimäisessä erässä oltiin hyviä, mutta toisessa ei missään nimessä. Pääsimme johtoon pelitilanteiden vastaisesti, mutta saimme siitä virtaa päätöserään, RoKi-valmentaja Immonen summasi.

RoKin ote katosi toisessa erässä mystisesti, mutta Immosella oli tarjota syy toisen erän tahmeuteen.

– Meidän ylivoima on tällä hetkellä vaikeaa, jopa huonoa. Siitä tulee tällä hetkellä sellainen negatiivinen kierre meidän peliin, kun homma ei siinä toimi.

 

JUSSI LEINONEN

RoKin kultakypärä Julius Hermonen runnoi ottelun 1-0 maalin.

Ottelun päätöserässä RoKi pääsi jälleen peliin mukaan ja toisen erän tahmeus oli saatu ravisteltua pois erätauon aikana.

Päätöserän puolivälissä RoKi karkasi 3-1 johtoon Olli-Aleksi Pietilän osumalla. Maaliin teki hienon esityön Olli-Matti Järvelä, joka karvasi kiekon pois vierasjoukkueen pelaajalta, ja antoi sen jälkeen nappisyötön Pietilän lapaan.

K-Vantaa pelasi riskillä ottamalla maalivahdin pois kun peliä oli jäljellä vielä reilut kolme minuuttia. Riski tuotti tulosta ja pitkän pyörityksen jälkeen Joel Sundin lämäri upposi ruuhkan takaa maaliin ja lukemat muutuivat numeroihin 3-2.

Vierasjoukkue otti pelin jatkuttua maalivahdin uudestaan pois, mutta tällä kertaa riski kostautui ja kiekko painui neljännen kerran vantaalaisten maaliin. Olli-Aleksi Pietilän tarkkaakin tarkempi laukaus omasta kenttäpäädystä kilahti tolpan kautta vieraiden maaliin.

– Päätöserään saimme taas pelin kulkemaan ja pystyimme iskemään tarvittavat maalit, Immonen kertoi.

 

RoKi-K-Vantaa 4–2 (1-0, 1-1, 2-1)

1. erä: 5.50 1-0 VT Julius Hermonen (Fabien Bourgeois, Joona Huttula)

2. erä: 33.56 1-1 AV Alex Levänen, 39.22 2-1 Ville Heikkinen

3. erä: 50.35 3-1 Olli-Aleksi Pietilä (Olli-Matti Järvelä), 57.51 3-2 IM Joel Sund (Tyko Karjalainen, Miro-Pekka Saarelainen), 58.20 4-2 TM OIlli-Aleksi Pietilä

Maalivahtien torjunnat: RoKi Rasmus Reijola 26 , K-Vantaa Eetu Mäkiniemi 32

Yleisö: 1272

Entä sitten? RoKi isännöi K-Vantaata myös lauantaina Lappi Areenalla, ottelu alkaa kello 17.00. Ensi viikolla RoKilla on tiukka kahden pelin rypistys, kun joukkue kohtaa perjantaina 14.12. KeuPa HT:n vieraissa Keuruulla ja pelaa heti perään lauantaina kotiottelun KooVeeta vastaan.


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa