Seuraava peli


Lapin Kansa: RoKi sai vihdoin kolme pistettä Jokipojilta – ”Pelikurissa on paljon parsittavaa”

19. lokakuu, 2017 15:21


Jokipojat on ollut RoKille paha vastustaja. Keskiviikkona Lappi Areenalla tuli vasta ensimmäinen kolmen pisteet voitto joensuulaisista.

Rovaniemen Kiekko palasi keskiviikkona kotikaukaloon Lappi Areenalle kolmen vieraspelin jälkeen. Keskiviikkoiltana vieraaksi saapunut Joensuun Jokipojat on ollut RoKille viime vuosina erittäin vaikea vastustaja ja rovaniemeläisten voitot ovat olleet kortilla joukkueiden välisissä otteluissa.

Ennen keskiviikon ottelua RoKi ei ollut voittanut Jokipoikia nykyisen Mestis-visiitin aikana kertaakaan varsinaisella peliajalla. Myös joukkueiden tämän kauden ensimmäinen ottelu päättyi Jokipoikien 2-1 voittoon.

Keskiviikkona oli kuitenkin RoKin vuoro juhlia ja voitto irtosi lukemin 4–2 (1-0, 1-0, 2-1).

RoKi aloitti pelin vahvasti ja ensimmäinen erä oli RoKin osalta täysin erinäköistä kuin viime viikon jälkimmäisissä vierasotteluissa. Syötöt napsahtelivat kohdalleen ja maalipaikkoja syntyi puolen kymmentä hukatuista ylivoimista huolimatta.

–Erittäin kova voitto meiltä. Satsattiin pelin alkuun ja ensimmäinen 10 minuuttia oli erittäin hyvää pelaamista, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen totesi.

RoKin ylivoima ei tuottanut avauserässä tulosta parista yrityksestä huolimatta. Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin erikoistilanteen aikana. RoKin Malo Ville iski kotijoukkueen 1-0 johtoon hienosti alivoimalla.

Myös Jokipojat sai yrittää maalintekoa ylivoimalla pariin otteeseen, mutta vieraiden ylivoima oli käytännössä yhtä vaatimattomalla tasolla kuin kotijoukkueen.

–Meidän kiekollinen pelaaminen harmittaa varsinkin avauserän osalta, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis harmitteli.

Toisen erän alkajaisiksi RoKi joutui jo neljännen kerran alivoimalle, mutta Jokipojat ei onnistunut vieläkään maalinteossa. Kun maalinteko ei maistunut vieraille, kävi RoKi tekemässä 2-0 osuman. Olli-Aleksi Pietilän terävä rannelaukaus yllätti Jokipoikien maalivahdin Timo Niemen pari minuuttia ennen toisen erän puoliväliä.

Niemi on melkoinen kiekkokiertolainen, sillä miehelle on kertynyt parin viime kauden aikana yli 10 joukkuetta Mestiksessä ja SM-liigassa. Niemi on pelannut myös RoKissa toissa kaudella muutaman pelin verran lainasopimuksella.

Päätöserän alku oli kuin toisinto toisesta erästä. RoKi joutui heti alivoimalle, mutta kotijoukkue ei suostunut tälläkään kertaa antautumaan kavennukselle.

Jokipoikien hukattua illan viidennen ylivoiman, kävi RoKin Teemu Korpela sipaisemassa 3-0 maalin Olli-Matti Järvelän syötöstä. Maaliin teki ison esityön Tuomas Komulainen, joka väänsi yksin kolmea joensuulaispelaajaa vastaan kulmassa.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Jokipojat nousi taisteluun iskemällä 3-1 osuman ajassa 46.52. Lopulta myös RoKin jäähyily kostautui. Jokipojat otti maalivahdin pois ja pelaaminen kuudella kenttäpelaajalla tuotti tulosta RoKin nelikkoa vastaan. Joonas Larinmaan 3-2 osuma syntyi reilu minuutti ennen ottelun loppua.

RoKin Tuomas Komulainen lopetti joensuulaisten kirin iskemällä kauden ensimmäisen osuman Jokipoikien tyhjään maaliin.

–Pari erää kateltiin ja kolmannessa erässä piristyttiin, mutta ei oltu oikein läsnä tänään. Vastustaja oli parempi ja tulosta on turha selitellä sen enempää, Jokipoikien Varis sanoi.

RoKi sai ottelussa peräti kahdeksan kahden minuutin jäähyä, mikä on auttamatta liikaa.

–Paljon tuli alivoiman tappamista, mutta alivoima oli hyvää. Pelikurissa on paljon parsittavaa ja turhaan annettiin Jokipoikien tulla peliin lopussa mukaan, RoKin Karjalainen kertoi.

 

Teksti: Mikko Kinisjärvi, Lapin Kansa

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa