Seuraava peli


RoKi vei kiekko-osaamista Kiinaan

5. elokuu, 2017 13:24


Rovaniemen Kiekon A-nuoret palasivat myöhään torstai-iltana takaisin Rovaniemelle Pekingin turnaus- ja seminaarimatkalta.

RoKi osallistui Pekingissä The Great Wall -tapahtumaan. Ohjelmaan sisältyi kaksi ottelua, yhteistoimintaa kiinalaisten junioreiden kanssa sekä urheiluliiketoiminta- ja valmennusseminaarit. RoKi vieraili myös Kiinan muurilla ja Kielletyssä kaupungissa.

RoKin valmennuspäällikkö Mika Uramo veti lisäksi jääharjoitukset kahdelle kiinalaiselle juniorijoukkueelle. Harjoituksissa RoKin pelaajat toimivat esimerkkeinä ja apuohjaajina.

–Kiinalaiset juniorit olivat avoimia ja innokkaita. Joukkueissa oli muutamia teknisesti taitavia pelaajia mikä on ymmärrettävää sitä taustaa vasten, että paikallinen valmennus ansaitsee palkkansa osin yksityis- tai pienryhmäopetuksesta. Kehittämistä heillä onkin sitten joukkue- ja seuratoiminnassa, Uramo kertoo.

RoKin ensimmäinen ottelu Team Haotaita vastaan päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasan 3-3. Haotain jääurheilukeskukseen on valittu Kiinan tyttö- ja poikapelaajat pääosin Harbinista, joka on Kiinan perinteinen talviurheilukeskus. Kiinalaiset kutsuivat Haotaita ammattilaisjoukkueeksi.

Toisessa ottelussa RoKi voitti Team Beijingin 7-2. Team Beijing oli koottu Pekingin jääkiekkoliiton pelaajista. Lappeenrannan SaiPan A-nuoret pelasivat niin ikään samoja joukkueita vastaan voittaen molemmat vastustajansa maalein 3-0.

Alun perin turnauksen oli tarkoitus huipentua otteluun RoKi-SaiPa, mutta tämä ottelu jäi pelaamatta SaiPan lentoaikataulumuutoksen vuoksi. Turnauksen avausottelu näytettiin suorana lähetyksenä Kiinan kansallisella televisiokanavalla CCTV:llä.

–Meidän otteluista ja harjoituksista päällimmäisenä jäi mieleen järjestelyt ja olosuhteet, sillä ne poikkesivat merkittävästi kotimaisesta, Uramo sanoo.

Harjoituksissa ja otteluissa joukkueen mukana kulki kolmen henkilön vahvuinen mediaryhmä. Muiltakin osin järjestelyt oli hoidettu viimeisen päälle hyvin. Otteluiden järjestämisessä on vielä kehitettävää.

–Isännät odottivat meiltä paljon kaikissa tapahtumissa. Niissä olikin tekemistä, sillä he eivät etukäteen osanneet oikein toivoa, mitä halusivat. Uskon että onnistuimme hyvin, vaikka lähtökohdat olivat haastavat, Uramo jatkaa.

Viikkoon sisältyi kaksi seminaaria, joista urheiluliiketoimintaseminaarin ideana oli esitellä suomalaista jääkiekko-osaamista sekä vastaavasti kiinalaisia alan parissa olevia toimijoita. Seminaarin esitelmöitsijöinä Suomesta olivat valmentaja Kai Suikkanen, Liigan kilpailupäällikkö Arto I. Järvelä, Finnish Ice Hockey Academyn Jukka-Pekka Vuorinen sekä SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek ja RoKin Pekka Kankaanranta.

Valmennusseminaarissa käsiteltiin suomalaista seura- ja yksilövalmennusta sekä koulutusjärjestelmää. Seminaarissa esiintyneet suomalaiset olivat Harri Laurila Varalan urheiluopistolta, Pro Prospectin Eetu Qvist sekä RoKin valmennuspäällikkö Mika Uramo.

RoKin pelaajille matka oli unohtumaton kokemus. Jääkiekkoihmisten lisäksi alati ruuhkaisessa miljoonakaupungissa kohdattiin monenlaista yrittäjää.

–Mielenkiintoinen kokemus, sillä reissu oli yllätyksiä täynnä. Pelit olivat yllättävän hyviä, sillä kiinalaisten vastustajien taso oli parempi kuin lähtökohdat antoivat olettaa. Mieleen jäi myös Pekingin tukahduttava ilma. Mukava reissu – tykkäsin, kertoo RoKin hyökkääjä Valtteri Kostamovaara.

Pääjärjestäjä Bewin Sports kertoi tapahtuman olleen onnistunut. Se herätti odotetusti kiinnostusta Kiinassa mediassa ja paikallisessa kiekkoväessä. Tapahtuma toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa ja sille on odotettavissa jatkoa vuoden kuluttua. Vierailu oli merkittävä myös RoKin kannalta, sillä se oli ensimmäinen joukkueena tehty esiintyminen Kiinassa. Tämä edesauttaa Kiina-yhteistyön jatkojalostusta.

 

Lähde: Lapin Kansa

Kuva: Bewin Sports


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa