Seuraava peli


RoKille kolmas perättäinen voitto – TUTO kaatui 2-1

26. marraskuu, 2017 20:50


Jarkko Harjula

RoKin ja TUTOn ottelusta oli odotettavissa tiukka vääntö, mutta hiukan odottamatonta oli ottelun ajoittainen kuumeneminen sekä turkulaisten runsas jäähyily, kun kotijoukkue on sarjan herkin jäähyilijä. Pienten painien ja nahistelujen lisäksi ottelu oli rohkeaa hyökkäyspeliä, jossa myös taklauksia jaeltiin kohtalaisesti.

Vähämaalisessa ottelussa ei ollut kyse maalipaikkojen puutteesta, vaan ottelu oli maalivahtien, joille kertyi yhteensä 64 torjuntaa. Paavo Hölsä otti 30 torjuntaa, kun toisessa päädyssä Julius Pohjanoksa ehti kiekon eteen 34 kertaa.

TUTO-luotsi Miika Elomo oli osittain tyytyväinen, mutta ihmetteli myös omiensa saamia rangaistuksia.

− Meillä oli hyvä alku peliin. Muutaman kerran kolisteltiin tolppia. Tiukka maalin peli, mutta vetää vähän sanattomaksi jotkut puhallukset.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi suorasanaisesti joukkueensa pelanneen heikohkosti voitosta huolimatta.

− Erikoinen kolmas erä, mutta olihan meillä väsynyttä ja huolimatonta pelaamista. Vastustaja oli hyvä alivoimalla, ja meidän ylivoima…

Vierasjoukkue TUTO aloitti ottelun erittäin vahvasti puskien voimalla RoKin puolustuspäähän laittaen Hölsän torjuntatöihin alkusekunneista lähtien. Kotijoukkue pääsi vetämään kiekon kohti Pohjanoksaa vasta yli viiden minuutin pelin jälkeen.

Rovaniemeläisten ensimmäinen todellinen turkulaisten paineistus toi TUTOlle jäähyn. RoKin ylivoima ei toiminut vieläkään, vaan TUTO pääsi tekemään vaarallisen hyökkäyksen alivoimalla, minkä Hölsä nollasi loistavalla venymisellä.

Erän puoleen väliin mennessä rovaniemeläiset pääsivät paremmin hakemaan maalipaikkoja turkulaisten puolustuksen hiukan auettua. Avausmaalista vastasikin RoKi Malo Villen purjehtiessa sisään maalipaikalle ja tökätessä paluukiekon ohi jäässä makaavan Pohjanoksan.

Vierasjoukkue pääsi vuorostaan erän loppuminuuteilla ylivoimalle, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä. Erätauolle mentiin RoKin 1−0-johdossa.

Toinen erä alkoi TUTOn alivoimalla Eetu-Ville Arkiomaan saatua kaksiminuuttisen viisi sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua. Toistamiseen vieraat pelasivat vahvan alivoiman, eikä RoKi saanut aikaiseksi kunnon ylivoimapeliä.

Tasaviisikoin kotijoukkue pystyi jatkamaan paineistusta, mutta vieraiden peli pysyi aktiivisena ja TUTO pyrki kääntämään hyökkäyksen suunnan heti kiekon saatuaan. RoKin kolmas ylivoima ei tuonut peliin varsinaisia muutoksia, mutta TUTOn hyvä alivoima antoi lisäpontta turkulaisten hyökkäykseen.

Vieraiden hyvä hyökkäyspään peluu toi turkulaisille vuorostaan ylivoiman, joka pyöri hyvin. Hölsä kuitenkin napsi maalia kohti tulleet muutamat vedot. Tasoitusmaali syntyi ottelun puolen välin jälkeen Tomi Wileniuksen käännettyä hyökkäyksen omista ja tarjoiltua keskelle Matias Haaraselle, jonka kova veto upposi vasempaan yläkulmaan ohi Hölsän.

Toisen erän lopussa turkulaisten alivoima joutui todelliseen testiin, kun RoKi pääsi viidellä kolmea vastaan -ylivoimalle hetkeksi. Edelleen TUTOn alivoima kesti, ja toisen erän lopuksi tulostaululla loistivat lukemat 1−1.

Viimeiseen erään RoKi tuli hyvällä liikkeellä ja pääsi jälleen ylivoimalle, joka ei vieläkään tuottanut tulosta maalin muodossa. Tasaviisikoin peli oli tasaista vääntämistä, jossa maalipaikat olivat tiukassa.

Turkulaisten kolmas ylivoima pyöri jälleen mallikkaasti, mutta vedot viuhuivat enimmäkseen ohi maalista RoKin alivoimanelikon pysyessä tiiviinä ja sulkien otollisimmat paikat.

Vierasjoukkueen jo aiemmin näkynyt kuumeneminen kulminoitui erän puolen välin jälkeen, kun Mikke Levo käytti mailaa sääntöjen vastaisesti muutamaan otteeseen kotijoukkueen Tuomas Komulaiseen. Vierestä seurannut tuomari katsoi tilanteen pelirangaistuksen arvoiseksi ja Levo sai poistua suihkun puolelle.

− Keihästyksestä pihalle, että aika kova tuomio yksi-yksi-pelissä, Elomo totesi epäuskoisena.

TUTOn pelatessa viiden minuutin alivoimaa otti vielä Aki Juusela kaksiminuuttisen, jolloin vieraat joutuivat kahden miehen alivoimalle. Tällä kertaa jäähyily kostautui RoKin Jarkko Harjulan vedon upottua vastustamattomasti Pohjanoksan vartioiman maalin perälle.

Kotijoukkueen 2−1-maalin jälkeen turkulaisten hermot vaikuttivat pettävän lopullisesti ja kähinöintiä esiintyi jatkuvasti lähes jokaisen tilanteen jälkeen. Neljä minuuttia ennen erän loppua Komulainen sai Aki Keinäsen näkemään punaista, ja seurauksena oli TUTOn toinen ulosajo Keinäsen otettua käytöskympin.

Kotijoukkueen Teemu Korpelan jäähyn myötä vieraat pääsivät erän lopussa ylivoimalle, jolloin turkulaiset lähtivät rohkeasti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Loppukiri ei kuitenkaan auttanut, vaan RoKi nappasi ottelusta täydet kolme pistettä.

− Raskas viikko ja hyvä voitto. Meidän peli ei ollut missään muotoa kaunista eikä hyvääkään, mutta muutamat asiat ratkaisi ottelun meille. Ollaan tyytyväisiä ja lähdetään huilaamaan, pohti Karjalainen lopuksi.

− Pitää ottaa oppia tästä. Pitkä kotimatka, niin bussissa on aikaa miettiä, Elomo päätti.

Teksti: Johanna Lahdenperä

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa