Seuraava peli


RoKille toinen kotivoitto – Hermes kaatui 6-2

5. lokakuu, 2017 10:06


Ottelun ratkaisu tuli toisessa erässä, jonka rovaniemeläiset veivät 3−0. Kokkolalaisten alivoima oli voimatonta ja ylivoimapelaaminen huolimatonta. Tilaisuuksia vierailla oli koko ottelussa riittävästi, mutta viimeistely ontui. Tilannetta ei helpottanut RoKin maalilla loistanut Rasmus Reijola.

− Tulokseen olen erittäin tyytyväinen, mutta pelaamiseen en, RoKin käskyttäjä Petri Karjalainen tokaisi.

− Tulos ei miellytä mitenkään. Mietin vain, että oltiinko me muka noin paskoja. Tuntui pelin aikana ettei oltaisi oltu, pohti Hermes-luotsi Antti Karhula.

Avausmaali näytti suunnan

Ensimmäinen erä oli levotonta kiekon siirtelyä, jopa epävarmasti, pelaajalta toiselle eikä pelissä näkynyt selkeää rytmiä kummallakaan. Kokkolalaiset saivat hiukan paremmin oman pelinsä pyörimään hyökkäyspäässä ja Reijola joutui torjuntatöihin useammin kuin Samuel Jukuri toisessa päässä.

− Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, Karhula totesi.

Vierasjoukkue pääsi heti ottelun alkuun ylivoimalle, mutta ei pystynyt hyödyntymään erikoistilannetta Reijolan torjuttua muutamat yritykset. Myöskään toinen ylivoima kymmenen minuuttia myohemmin ei tuonut toivottua tulosta vaan ottelua jatkettiin 1−1- tasatilanteessa.

Avausmaalista vastasi kotijoukkueen Olli-Matti Järvelä, jonka suoralaukaus Tuomas Komulaisen syötöstä ohitti sivuttaisliikkeessä olleen Jukurin. Hermes tuli hetkeä myöhemmin tasoihin, kun Ville Ahlgrenin maalinedestä ohjaama kiekko todettiin käyneen maalissa videotarkistuksessa.

Toiseen erään RoKi tuli ryhdikkäämmin ja pääsi ylivoimalle kaksi kertaa kolmen minuutin aikana. Toinen ylivoima tuli mielenkiintoisesta tilanteesta, kun Hermeksen pelaajat törmäsivät toisiinsa kaatuen jäähän. Samu Markkula sai kampitusjäähyn oltuaan jo nousemassa ylös ja mentyään takaisin makuulle, liukui RoKin pelaajan tielle, joka kaatui törmäyksestä.

Kotijoukkueen hyvin alkanut toinen erä oli lähellä hajota toistuviin jäähyihin, mutta selkeästi parantunut ote säilyi alivoimista huolimatta, eikä Hermes saanut omaa ylivoimapeliään rullaamaan. Rovaniemeläisten syötöt löysivät perille paremmin, vaikka Hermeksen pelaajat tulivat jatkuvasti kiinni kiekolliseen.

− Yksi asia mikä hävittiin selvästi oli maalinedusta. Kaveri sai maalin edestä ohjailla kiekkoja suhteellisen rauhassa, Karhula mietti.

− Vastustaja oli parempi. Me saatiin vähän pelistä kiinni toisessa erässä ja ylivoimaonnistumiset ruokkivat sitä ja se helpotti pelaamista, Karjalainen analysoi.

Sankari ja onnensoturit

Viimeiseen erään kotijoukkue lähti samalla ilmeellä liikkeelle painaen hyökkäyspäähän rohkeammin. Hermes päätyi vaihtamaan Leevi Laakson maalille, kun Tino Metsävainio vei RoKin 5−1-johtoon illan toisellaan.

− Oltiin onnekkaampia tuossa maalintekemisessä ja niin sanotusti varastettiin tämä peli, Karjalainen myönsi.

Hetkittäin kokkolalaisissa näkyi turhautumista, kun pientä tönintää näkyi siellä täällä. Hermeksen puolustus ei saanut RoKin liikettä pysähtymään ja viimeinen niitti tuli Christoffer Seppelinin nostettua kiekon ohi Laakson ja tilanteeksi 6−1.

− Toisessa päässä tuntui, että kaverin veskari näki joka kudin, Karhula hämmästeli

− Sankari seisoi meillä maalinsuulla, ei kahta puhetta. Reijola piti meidät pelissä mukana ja antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta, Karjalainen kiitteli maalivahtiaan.

Karvaasta tappioasemasta huolimatta kokkolalaiset jatkoivat kunnioitettavasti taistelua ja maalipaikkojen hakemista vaikkakin paras puhti oli poissa. Työ ei ollut turhaa, kun Jimi Nylund teki Hermeksen toisen maalin erän loppu puolella. RoKin Malo Villellä oli vielä erän lopussa tilaisuus kaunistella lukuja lisää päästyään läpiajoon, mutta tämän Laakso torjui helposti.

− RoKin peli oli suoraviivaisempaa ja meillä meni tussutteluun. Minusta olisi ihan kiva tehdä maalikin. Vaikeaa on, huokaisi Karhula tuskaisena.

− Meidän kannalta hyvä näin, mutta paljon on vielä parannettavaa perjantain peliin, Karjalainen päätti.

Muita RoKin onnistujia maalinteossa oli Olli-Aleksi Pietilä ja Jarkko Harjula.

Teksti: Johanna Lahdenperä, Jatkoaika

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa