RoKin Kiina-yhteistyö vahvistuu – kaksi valmentajaa vuodeksi Kiinaan

23. huhtikuu, 2018 18:17


RoKi on rakentanut yhteyksiä Kiinaan vuoden 2016 syksystä lähtien. Tavoitteena on ollut luoda edellytyksiä eri muodoissa toteutettavalle urheiluliiketoiminnalle. Elokuussa 2017 RoKin A-nuoret osallistuivat turnaukseen Pekingissä.

Viime viikolla otettiin uusi merkittävä askel kun RoKin valmennuspäällikkönä pitkään toiminut Mika Uramo ja RoKin junioreissa sekä Lapin Urheiluakatemiassa valmentanut Juuso Nieminen matkustivat Pekingiin työskennelläkseen Icool Sport Centerin juniorijoukkueiden palveluksessa vuoden ajan. Uramo tulee toimimaan myös Pekingissä valmennuspäällikkönä ja Nieminen ottaa vastuulleen valmennustehtävät eri ikäluokkien joukkueissa. Uramon ja Niemisen valmennuspesti liittyy RoKin ja pekingiläisseuran tuoreeseen yhteistyösopimukseen.

Yhteistyön kautta RoKi haluaa tarjota junioripelaajilleen hienoja kokemuksia yhteisten peli- ja harjoitustapahtumien kautta, ja valmentajille mahdollisuuden Kiinassa työskentelyyn. Lisäksi keskeisenä tavoitteena on saada kiinalaisia joukkueita vieraaksi harjoitus- ja pelitapahtumiin Rovaniemelle, sekä tarjota kiinalaisille valmentajille mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen yhteistyössä Lapin Urheiluopiston ja oppilaitosten kanssa. Pekingiläisen seuran ensisijaisena tarkoituksena on kehittää seuran valmennustoimintaa ja pelaajia, sekä kasvattaa harrastajamäärää. Pelaajien kehittämisessä olennaisena osana Uramon ja Niemisen päivittäisvalmennuksen lisäksi on tarkoituksena olla yhteiset peli- ja harjoitustapahtumat.

-Olemme olleet Juuson kanssa nyt viikon ajan Icool Sport Center Victory Dragonsin junioreiden toiminnassa. Vastaanotto on ollut mainio. Lapset ovat reippaita ja seuran väki on auttanut meitä pääsemään kiinni täkäläiseen arkeen. Toiminnan rakenne poikkeaa täysin suomalaisesta, joten oppimista tässä on molemmin puolin. Toimintaympäristönä hulppeassa ostoskeskuksessa sijaitseva jäähalli ja ammattilaisista koostuva organisaatio ovat mielekkäitä. Kielimuuria olemme rikkoneet ja molemmin puolinen luottamus paikallisten valmentajien kanssa vahvistuu päivä päivältä, Mika Uramo kertoo.

-Uskon, että tästä tulee merkittävä asia RoKille ja sitä kautta Lapin Urheiluopistolle ja Rovaniemen kaupungille. Mika ja Juuso ovat Pekingissä tekemässä työtään eli kehittämässä paikallisen seuran valmennusta ja junioripelaajia. Samalla he ovat Rovaniemen linkki Pekingin jääkiekkoon ja avaavat oman työnsä kautta ovia valmennus-, koulutus- ja urheilumatkailupalveluiden myyntiin, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo.

 

Lähde: Lapin Kansa


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa