Seuraava peli


RoKin kotiotteluputki päättyi jatkoaikatappioon SaPKolle

29. marraskuu, 2017 22:09


Rovaniemellä RoKi ja SaPKo lähtivät hakemaan arvokkaita pisteitä saadakseen eroa toisiinsa. Piste-eroa tuli savonlinnalaisten eduksi, mutta ero lisääntyi vain pisteen verran, kun SaPKo nappasi 2−1-voiton jatkoerässä.

Ennen illan ottelua kotijoukkue RoKi oli sarjataulukossa viidentenä pisteen jäljessä vierasjoukkue SaPKoa. Tiukan ottelun päätteeksi pisteitä kertyi vieraille kaksi ja isännille yhden verran. Näin sijoitukset sarjassa pysyivät samoissa.

Ensimmäiseen erään joukkueet lähtivät hyvällä vauhdilla, mutta kumpikaan ei päässyt kunnon maalipaikoille, vaan pelivälinettä kuljetettiin päästä päähän vauhdin välillä pysähtyessä keskialueelle. Alkua kuvaa paljon sekin, ettei viiteen ensimmäiseen minuuttiin kirjattu kuin yksi torjunta.

Erän edetessä kotijoukkue sai luotua hyvää painetta vieraiden puolustuspäähän. Ensimmäisen todellisen läheltä piti tilanteen sai aikaiseksi kuitenkin SaPKo, joka kilautti kiekon tolppaan erän loppuminuuteilla. Tilanne vielä tarkastettiin videolta, mutta otteluvalvoja totesi ettei kiekko käynyt maalissa.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana molemmat pääsivät ylivoimalle kaksi kertaa, kun SaPKon Elmeri Laamanen ja RoKin Eemeli Piippo kunnostautuivat jäähyilijöinä. Ylivoimat eivät sujuneet erityisen hienosti, joten erätauolle siirryttiin 0−0-tilanteessa.

Toinen erä alkoi rikkonaisesti, kun kotijoukkue jatkoi alivoimalla ja heti perään savonlinnalaiset ottivat kaksi rangaistusta. Vieläkään ylivoimat eivät toimineet. SaPKon alivoimapelaaminen oli mallikasta eikä RoKi onnistunut maalin teossa edes viidellä kolmea vastaan.

Hiukan ennen ottelun puolta väliä pässipaidat saivat tehtyä avausmaalin. RoKin Paavo Hölsä onnistui torjumaan ensimmäisen sivulta tulleen vedon patjalla, mutta sivuttaisliike jätti maalin tyhjäksi, jolloin Matias Lainio pääsi siirtämään irtokiekon maalin perälle.

Maalin jälkeen vieraat saivat uuden vaihteen päälle ja painoivat peliä RoKi-päätyyn. Lähes kymmenen minuutin ajan jo vaikutti, että erä menisi vieraiden nimiin, mutta isännät tulivat tasoihin. RoKin maalista vastasi Jarkko Harjula, joka ohjasi Joel Pyykkösen siniseltä lähettämän kiekon ohi Roope Urpolahden.

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen alkoi jälleen nopealla pelillä ja tilanteita syntyi useita. Parin minuutin pelin jälkeen Urpolahti esti loistavalla torjunnalla kotijoukkueen johtoon siirtymisen, ja hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä Hölsä otti tärkeitä torjuntoja alivoimalla.

Tasaviisikoin peli oli todella vauhdikasta molempien pyrkiessä ahnaasti maalipaikoille. Ensimmäisessä ja toisessa erässä ahtaaksi pelattu keskialue oli lähes hävinnyt lisäten pelinopeutta, mutta myös avaten hyökkäysmahdollisuuksia.

Kiivaasta pelistä huolimatta jäähyt jäivät ottelun alkuun, ja pelikatkoja tuli enimmäkseen pitkistä kiekoista. Koska maaleja ei tullut ennen päätössummeria, ottelun ratkaisua haettiin jatkoerässä.

Ottelu ratkesi, kun RoKi otti väärästä vaihdosta rangaistuksen. Tällä kertaa SaPKo hyödynsi ylivoiman ja vei ottelun 2−1 Rasmus Hämäläisen vedon kimmotessa onnekkaasti Olli-Aleksi Pietilän luistimesta ohi Hölsän.

 

Teksti: Johanna Lahdenperä

Kuva: Jussi Leinonen


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa