Seuraava peli


Suomi 100-pelistä niukka tappio sarjakärkeä vastaan

6. joulukuu, 2017 19:50


Rovaniemellä tiistain Mestiksen Suomi 100 -juhlakierroksella pelatun ottelun vauhdilla ei laitettu päätä pyörälle. Juhlintakin jäi yli 1000-päisellä rovaniemeläisyleisöllä ottelutapahtuman juhlallisuuksiin KeuPan otettua vahvalla peliesityksellä ansaitun 3−2-voiton RoKista.

− RoKi on ollut meille paha vastustaja, ja nyt saatiin se helpottava voitto RoKistakin. Tämä on aina vaikea paikka tulla. Erittäin tärkeät pisteet saatiin, keuruulaisten päävalmentaja Mikko Heiskanen tunnusti.

− Parempi joukkue voitti. Vähän turhauttaa, että hukataan hyvä valmistautuminen ja liike huonoon laatuun ja huolimattomuuteen. Se ei tarkoita, etteikö KeuPa tekisi asioita hyvin, mutta ei päästy ihan loppuun asti mittaamaan, kuinka hyvä jengi se on, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen pohti.

Vierasjoukkue KeuPa tuli otteluun erittäin vahvasti luoden hyviä hyökkäyspään pyörityksiä. Keuruulaiset olivat lähes koko erän niskan päällä kiekollisessa pelissä katkoen hyvin RoKin hyökkäykset.

Hyvästä RoKin puolustuspään pelaamisesta huolimatta keuruulaiset pääsivät ujuttautumaan maalin edustalle. Maalia keuruulaiset eivät saaneet vielä avauserässä Paavo Hölsän napsittua peräti 18 torjuntaa, kun toisessa päädyssä Samuli Tervo joutui torjuntatöihin vain kaksi kertaa.

Toisen erän alku oli jo tasaisempaa peliä, mutta kunnolliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Kiekkoa siirreltiin ympäri jäätä jopa hiukan raukean oloisesti ja kuin tunnustellen, kumpi tekisi kohtalokkaan virheen avaten paikan iskeä.

KeuPa sai erän puolen välin jälkeen oivan tilaisuuden ottaa johtoaseman, kun RoKin Aleksi Poikola sai suihkukomennuksen taklattuaan päähän Ville Paalasta. Tällä kertaa vieraat käyttivät hyödykseen ylivoimansa Aleksi Luhtalammen siirrettyä KeuPan 1−0-johtoon.

− Meillä oli erittäin hyvä tuleminen peliin. Oikeastaan toinen erä oli ensimmäistä parempi. Kaksi erää ei ollut kahta sanaakaan, kumpi hallitsi. Mielestäni olimme pelin päällä siinä, Heiskanen totesi.

Hetkeä myöhemmin keuruulaisten Eetu Koivistoinen iski tulostaululle jo lukemat 2−0, kun joukkueet pelasivat neljällä neljää vastaan. Hetken jo rovaniemeläiset näyttivät jähmettyvän tilanteesta, mutta joukkueiden pelatessa jälleen tasaviisikoin purjehti Jarkko Harjula ohi KeuPa-puolustuksen ujuttaen kiekon ohi Tervon.

Viimeiseen erään kotijoukkue RoKi lähti maalin takaa-ajoasemasta. Edelleen peli oli tunnustelevaa, ja erityisesti kotijoukkue pelasi ehkä varovaisemmin kuin on totuttu näkemään. Sen sijaan KeuPa pyrki hakemaan paikkoja.

Rovaniemeläisten peli meni kunnolla sekaisin, kun vieraiden Markus Jokinen kasvatti Niko Ahoniemen loistosyötöstä KeuPan johdon 3−1:een. Edes pari minuuttia myöhemmin saatu ylivoima ei tuntunut tuovan parannusta tilanteeseen.

Erän loppupuoliskolla kotijoukkue heräsi peliin ja vyörytti kovalla paineella hyökkäyksiään keuruulaisten puolustuspäähän. Paineistaminen tuotti tulosta kavennusmaalin muodossa. Juuri kun vieraat saivat joukkueensa täysilukuiseksi, Olli-Matti Järvelä niittasi lukemat 2−3:een.

− Kolmannessa erässä vähän kipsaannuttiin ja meni puolustustaisteluksi. Mutta helvetin hyvin suoriuduttiin siitä. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen, Heiskanen kiitteli omiaan.

Kotijoukkue lähti vielä hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja saikin loppuun hyvän mylläkän aikaiseksi, mutta Tervo piti pintansa. Näin KeuPa otti täydet pisteet kotiin vietäväksi.

− KeuPa on ihan aiheesta sarjan kärjessä. Olimme tänään tuon verran huonompia. Meidän pitää pystyä parantamaan peliä ja pelaamista, että pystytään perjantaina kamppailemaan Espoota vastaan, Karjalainen myönsi.

− Hyvin oltiin valmistauduttu. Käytiin joulupukkiakin morjestamassa, ja toivottiin tätä. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaita, Heiskanen kertoi tyytyväisenä.

Mestis-ottelut jatkuvat perjantaina, jolloin RoKi saa vieraita Espoosta Unitedin saapuessa Rovaniemelle. KeuPa puolestaan isännöi Kokkolan Hermestä kotonaan.

 

Teksti: Johanna Lahdenperä (otsikko muokattu)

Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa