Seuraava peli


Vierasvoitoille jatkoa – Hermes otti täydet pisteet Rovaniemellä

29. lokakuu, 2017 19:10


Kokkolan Hermes saapui Rovaniemelle ilman osaa kärkimiehiään. Kokkolalaisten taisteluasenne ja periksiantamattomuus palkittiin vierasvoitolla lukemin 4−1. Pelillisesti ottelu oli viihdyttävä ja antoi katsojille jännitettävää loppuun saakka.

Rovaniemeläisten selkeä vierasvoitto Kokkolassa ei riittänyt pitämään kotijoukkueen pelitasoa yllä. Hyvin itsensä hereillä saanut Hermes tuli alun kankeudesta hiukan onnekkaasti rinnalle, ja siitä ansaitusti ohi 4−1-voittoon.

− Me oltiin tänään hyviä oikeastaan koko 60 minuuttia. Paiskittiin hommia, joka meillä oli teemana tänään. Onnistuttiin pumppaamaan eilisen tyhjät kumet täyteen, ja vähän vaihdettiin ukkojakin. Sillä vähän heräteltiin, Hermes-luotsi Antti Karhula avasi voiton taustoja.

− Ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta emme pystyneet pelaamaan sellaista peliä, mitä tänään olisi vaatinut, RoKin Petri Karjalainen pohti omiensa esitystä.

Ensimmäinen erä oli lähes toisinto perjantailta RoKin hallitessa enimmäkseen pelinkulkua. Myös avausmaalin teki sama pelaaja kuin perjantaina, kun Kristian Kangas laukoi kiekon ohi Leevi Laakson suoraan TuomasKomulaisen syötöstä ylivoimalla.

Hermes oli tällä kertaa paremmin pelissä mukana, mutta näytti, että rovaniemeläisten maalivahdit olivat kokkolalaisille liikaa. Vieraat saivat luotua muutamia hyviä paikkoja, mutta Rasmus Reijola veti joka kerta pidemmän korren.

Toiseen erään vieraat tulivat hyvällä vauhdilla ja ottivat enemmän peliä itselleen pyörittäen hyökkäyksiä RoKin puolustuspäässä. Lopulta aktiivinen paikkojen hakeminen toi avopaikan, josta ei voinut epäonnistua. Reijola avasi maalinsa taakse, mistä Hermeksen Aku Kestilä syötti kiekon maalin eteen liukuneelle Taavi Tialalle.

− Tänään joukkue oli hereillä alusta asti. Hyvin vastasi huutoon, Karhula kiitteli.

Toisessa erässä peli hidastui ja ensimmäisen erän ryntäykset muuttuivat harkitummiksi avauksiksi. Toisaalta RoKin pelissä oli näkyvissä hetkittäin myös jonkin asteista epävarmuutta, joka oli omiaan hidastamaan peliä.

Viimeisen erän vierasjoukkue otti omiin nimiinsä. Jo perjantaina näkynyt väsymätön taistelu alkoi toden teolla tuomaan myös tulosta, ja isäntien otettua joukkuerangaistuksen pääsivät kokkolalaiset 2−1-johtoasemaan Niko Kuirin ylivoimamaalilla.

Erän loppua kohden kotijoukkueen oli otettava maalivahti pois hakeakseen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Riski kuitenkin kostautui, kun niin Jere Rantala kuin Niki Blomberg pääsivät heittämään kiekon tyhjiin.

− Jos ei lähde laittamaan itsensä likoon, niin vaikea on voittaa millään systeemillä, tänään taisteltiin. Tämmöisessä tilanteessa ei voi yhtään pistettä väheksyä, otettaan vain ilolla vastaan, tyytyväinen Karhula totesi viitaten Hermeksen tappiolliseen alkukauteen.

− Olosuhteet olivat vähän haastavat, ei pystytty olemaan tarpeeksi kurinalainen ja nöyrä. Niiden takia oltiin 50 minuuttia enemmän tai vähemmän perässä. Tietenkin vastustajan pelillä on siihen myös osaa. Tulos on oikeutettu siihen nähden, mitä kentällä tapahtui, Karjalainen myönsi.

 

Teksti: Johanna Lahdenperä

Kuva: Oona Sarajärvi / RoKi some


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa