Viikkokatsaus: Tätä on odotettu – RoKi starttaa Mestiksen pudotuspeleihin!

18. maaliskuu, 2019 11:25


Runkosarjan viimeiseen viikkoon riitti RoKin osalta panoksia, kun kamppailu pudotuspelipaikasta kävi vielä kuumana. Kovan paineen alla joukkue onnistui palaamaan omalle hyvälle suoritustasolleen ja varmisti omalla pelillään kiekkokevään jatkumisen Rovaniemellä. Viikon molemmat ottelut olivat lopulta maalin pelejä ja molempien otteluiden voittomaali syntyi Kasper Elon lavasta. Kahden voittopelin jälkeen sarjataulukossa ei enää tarvinnut vilkuilla taaksepäin. Sen sijaan RoKi ohitti vielä runkosarjan viimeisellä kierroksella KeuPa HT:n ja paketoi runkosarjan sijalla 7. Tämän johdosta puolivälierissä RoKin vastustajaksi asettuu runkosarjassa toiseksi sijoittunut LeKi.


KOHTI JÄÄKIEKON PARASTA AIKAA

RoKin ensimmäinen Mestiksen pudotuspelipaikka on nyt saavutettu ja seurahistoriaa tehty, mutta kuten RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä totesi välittömästi Hermes-pelin jälkeen, matka on vielä kesken. Pelit jatkuvat, kun RoKin ja LeKin välinen pudotuspelisarja käynnistyy tiistaina Lempäälässä. RoKin tavoin myös LeKi nappasi tämän kauden runkosarjasta seurahistoriansa parhaan sijoituksen, joukkueen ollessa sarjataulukon kakkonen. Lempäälän Saukot pelasivat paremman runkosarjan kuin moni ehkä osasi ennakkoon odottaa ja hävisivät runkosarjan voiton tasapisteissä olleelle Hermekselle lopulta vain maalieron perusteella.

Keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet RoKin ja LeKin välillä tiukkoja maalin pelejä. Ainoana poikkeuksena on joukkueiden edellinen kohtaaminen, johon RoKi ei tienpäällä kohdattujen ongelmien jälkeen saanut parasta mahdollista valmistautumista. Muutoin neljästä keskinäisestä ottelusta kaksi on ratkennut vierasvoittoihin jatkoajalla. Marraskuussa RoKi otti Lempäälästä 1-3 voiton kolmannen erän Eetu Karvisen alivoimamaalilla ja Gabin Villen tyhjiin tehdyllä maalilla.

– LeKi on hyvä kiekollinen ja liikkuva joukkue, jossa on etenkin paljon hyviä nuoria pelaajia. Me ollaan kuitenkin pelattu hyvin heitä vastaan. Ehkä yksi ohipeli mutta muuten on ollut tiukkoja pelejä, kommentoi RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

”MEILLÄ EI USKO LOPPUNUT MISSÄÄN VAIHEESSA”


RoKi suuntaa kohti playoffs-pelejä ennen kaikkea hyvällä fiiliksellä ja nälkäisenä. Kaksi upeaa voittoa juuri ennen pudotupelejä antoi RoKin maalivahdin Rasmus Reijolan mukaan joukkueelle lisää uskoa tulevaan:

– Olihan meillä muutama viikko vähän hankalaa mutta meillä ei usko loppunut missään vaiheessa. Nyt saatin tosi hyvä viikko alle. Tätä varten tässä on paiskittu hommia ja nythän ne tosipelit vasta alkaa.

Reijola itse toimi RoKin maalilla etenkin perjantain Hermes-pelissä voiton takuumiehenä 30 torjunnallaan ja nollapelillä. Tämä ei jäänyt huomioimatta myöskään Kokkolaan matkustaneilta kannattajilta, RoKi Shamaaneilta, jotka palkitsivat Reijolan kannatuksellaan useasti. Reijola arvostaakin suuresti Shamaaneja sekä kotiyleisön tukea:

– Kotiyleisön vankka tuki tuo paljon voimaa kotipeleissä ja sillä on valtava merkitys. Meillä on kuitenkin parhaat fanit ja isoin kannattajakunta täällä koko sarjassa.

PLAYOFFS-LIPUNMYYNTI JA AREENAN PALVELUT

Tietoa playoffs-lipunmyynnistä löydät täältä.

Areenan ovet avautuvat klo 15:45 sekä lauantaina, että sunnuntaina. C-katsomon anniskelualue ja Bar Harmaa Kulma palvelevat niin ikään klo 15:45 alkaen. Ole ajoissa paikalla ja nappaa parhaat paikat! Palveluita käyttämällä tuet myös RoKin junioritoimintaa.

Pudotuspeliotteluihin Lappi Areenalle tullaan järjestämään katsojille maksuton pysäköinninohjaus.

VIERASOTTELUIDEN NÄKYVYYS

Pudotuspelien vierasottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Sport -kanavalta, sekä Pub Punapippurissa valkokankaalta.

OLLAAN LÄTKÄSSÄ LAPPIIN JA TEHDÄÄN TÄSTÄ YHDESSÄ #MEÄNKEVÄT !!!


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa