Lapin Kansa: Villen veljekset juhlivat RoKin sankareina

29. marraskuu, 2018 17:38


RoKin ranskalaisveljekset Malo ja Gabin Ville onnistuivat maalinteossa KeuPa HT:ta vastaan. RoKi palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen.

Rovaniemen Kiekko palasi mestispelien pariin keskiviikkoiltana, kun KeuPa HT Keuruulta saapui rovaniemeläisten vieraaksi kauden 20:nenteen otteluun. RoKi oli niukasti parempi ja voitto kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 2–1 (1-0, 1-0, 0-1). Samalla joukkue sai katkaistua kahden ottelun orastavan tappioputken.

RoKin päävalmentaja Santeri Immonen otti kolme pistettä vastaan tyytyväisenä omiensa esitykseen.

– Maalintekoa pitää saada vielä tehokkaammaksi, mutta peli oli selvästi parempaa kuin viime viikolla. Olen todella tyytyväinen pisteisiin.

RoKi sai illan otteluun vahvistuksen, sillä rovaniemeläisten viime kauden paras pistemies Tino Metsävainio oli RoKin mukana. Tätä nykyä SM-liigan kärkiseura Oulun Kärpissä pelaava Metsävainio on RoKin mukana myös viikonvaihteen vieraspeleissä. Metsävainio oli KeuPa-ottelussa RoKille selvä vahvistus ja taiturimaisen keskushyökkääjän otteet olivat ihailtavaa katseltavaa.

– Tino on loistava pelaaja ja se nähtiin taas tänään, RoKi-valmentaja Immonen kehaisi.

RoKi on siitä harvinaisessa tilanteessa, että terveenä olevia pelaajia on useita myös kokoonpanon ulkopuolella.

– Kokoonpano valitaan päivän vireen mukaan, ja joukkueessa on kova taistelu pelipaikoista. Nälkäisiä äijiä on myös kokoonpanon ulkopuolella, Immonen totesi.

Jussi Leinonen

Tino Metsävainio oli oivassa pelivireessä RoKin paidassa. Kärpistä lainalle tullut Metsävainio vahvistaa RoKia tämän viikon ajan.

RoKi aloitti ottelun rytinällä ja pelin avausmaali oli enemmän kuin lähellä heti ensimmäisessä vaihdossa. Liigaseura JYPin lainamaalivahti Joona Voutilainen kauhoi KeuPa HT:n maalilla kuitenkin kiinni Aleksi Poikolan yrityksen avopaikasta.

RoKi pelasi avauserässä muutoinkin erittäin pirteästi ja Voutilainen sai napsia kiekkoja tasaiseen tahtiin varusteisiinsa.

RoKin pirteys näkyi myös tulostaululla vajaa neljä minuuttia ennen erätaukoa. Malo Villen kääntölaukaus kilahti hienosti tolppien kautta maalin yläkulmaan.

RoKilla ei ollut avauserässä minkäänlaista hätää ja joukkue vyörytti pelin vaihdosta toiseen keuruulaisten päätyyn. Tästä kertoo myös se, että KeuPa-vahti Voutilainen sai torjua erän aikana 17 kertaa. RoKi-vahti Rasmus Reijola selvisi kahdeksalla torjunnalla.

– Ensimmäisessä erässä olimme oikein hyviä ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Harmittavasti jäätiin yhteen maaliin paikoista huolimatta, Immonen totesi.

KeuPan valmentaja Niko Härkönen ihmetteli joukkueensa avauserän esitystä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä täysin ohipeli ja kaikki sovitut asiat puuttuivat. Matkustamisesta se ei ainakaan johtunut sillä tulimme jo eilen (tiistaina) Tornioon saakka.

Toisen erä alku ei ollut RoKilta samanlaista säkenöintiä kuin avauserässä. KeuPa HT oli saanut erätauolle peliinsä uutta puhtia ja tällä kertaa RoKi oli vastaanottavana osapuolena.

RoKille aukesi kuitenkin KeuPan pyörityksen jälkeen kaksi mainiota tilaisuutta iskeä 2-0 maali. Ensin Samuli Rahikainen hukkasi tilaisuuden, mutta vielä parempi paikka syntyi hetkeä myöhemmin, kun Tino Metsävainio ja Gabin Ville pääsivät kahdestaan tyylipuhtaaseen läpiajoon. Kiekkoa syöteltiin vuoron perään, mutta KeuPa-vahti Voutilainen venytti patjansa upeasti Villen vedon tielle. Lappi Areenan yleisö huokaili tilannetta vielä mediakuutiolta näytetyn hidastuksen aikana.

Pari minuuttia myöhemmin Metsävainio-Ville kaksikko korjasi erheensä, kun Kärppä-laina syötti ja Ville iski 2-0 osuman maalin edestä.

– Toisessa erässä oltiin välillä pesukoneessa ja keskityimme vain vastahyökkäyksiin, RoKi-valmentaja Immonen sanoi.

Jussi Leinonen

RoKi-vahti Rasmus Reijola torjui kiekot varmasti KeuPaa vastaan.

Päätöserän puolivälissä jännitys nousi uusille kierroksille vieraiden iskettyä 2-1 kavennusosuman. KeuPa HT:n kultakypärä Jesse Pelamo napautti kiekon pienestä kulmasta ylähyllylle ohi RoKi-vahti Reijolan. Ottelun lopussa syke nousi entisestään KeuPan otettua maalivahdin pois ja haettua tasoitusta kuuden kenttäpelaajan voimin. RoKi selvitti lopun paineen ja kolme pistettä jäi RoKin haaviin.

– Puolustaminen oli viimeisessä erässä pääasia ja siinä onnistuttiin hyvin, Immonen päätti lopuksi.

 

Lähde: Mikko Kinisjärvi / Lapin Kansa


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa