Voitto sarjakakkonen LeKistä – Debytantti Tommi Ronkainen voiton takuumiehenä

26. tammikuu, 2019 21:45


RoKi lähti lauantaina haastamaan sarjakakkonen LeKiä perjantain kitkerän KOOVEE -tappion jälkeen.

Peli käynnistyi LeKin hallinnassa, mutta RoKi sai pelistä kiinni ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Tulosta tuli erän lopulla kun Eetu Karvinen ja Julius Hermonen onnistuivat maalinteossa. Karvinen käytti tylysti auenneen paikan hyväksi, ja Hermosen maali oli yksi kauden näyttävimmistä suorituksista. Hermonen hassutti LeKi-pelurin ja naulasi kiekon takuuvarmasti LeKi-vahti Miroslav Svobodan selän taakse. Maalien myötä RoKi lähti tauolle 2-0 johdossa.

Toinen erä kului RoKin näkökulmasta pitkälti alivoimapelin merkeissä, sillä jäähyllä istuttiin ahkerasti. Alivoima toimi hienosti ja maalin suulla ensimmäistä Mestis-peliään pelannut RoKi-kasvatti Tommi Ronkainen hoiti loput. Tiukimmille jouduttiin 5-3 -alivoimatilanteessa, mutta tästäkin selviydyttiin. Kun erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia, niin LeKi otti jäähyn. Rangaistuksen aikana RoKi ei onnistunut osumaa tekemään, mutta sen sijaan paine säilyi LeKi päädyssä. RoKi pysyi hyvin kiekossa ja pyöritti peliä parisen minuuttia LeKin puolustusalueella. Lopulta RoKi-kippari Henri Joki-Erkkilä nousi hienosti tekopaikkaan maalaten taululle lukemiksi 0-3.

Kolmanteen erään RoKi lähti puolustamaan johtoa ja LeKi vastaavasti sitä haastamaan. RoKin kannalta peli eteni suotuisissa merkissä ensimmäisen 10 minuuttisen ajan. Kun erää oli pelattu 11 minuuttia LeKin Sami Laakso ja RoKin Rasmus Smedberg nahistelivat itsensä jäähylle. Tämä avasi LeKille mahdollisuuden ylivoimaan ottamalla maalivahdin pois. Tulosta tuli välittömästi tämän jälkeen tekopaikan avauduttua Patrik Puistolalle – tilanne 1-3. Tämän jälkeen RoKi pyrki jäädyttämään peliä, jota vesitti Samuli Rahikaisen huolimaton penaltti. LeKi ylivoimalle, maalivahti pois ja taululla oli lukemat 2-3 kun peliä oli jäljellä 2 minuuttia. Kavennuksen jälkeen LeKi paineisti ja RoKi pyrki purkamaan. Purut päätyivät kolme kertaa pitkiksi, ja LeKi korjasi yhtä monta aloitusvoittoa. Viimeisen jälkeen syntyi tasoitus, kun LeKin Santeri Vuoti yllätti Ronkaisen ruuhkan takaa. Erän lopussa Olli Iisakalle avautui vielä paikka maalata voitto Rovaniemelle varsinaisella peliajalla, mutta tällä kertaa lämäri ei tuottanut tulosta.

Jatkoajalla RoKi oli aktiivinen ja loi tilanteita LeKin maalille. Tulosta tuli puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Olli-Matti Järvelä nousi päädystä maalin kulmalle hyödyntäen LeKin Svobodan tyhjäksi jättämän etukulman nostaen kiekon hanskapuolen yläkulmaan, ja näin maukkaat kaksi pistettä lähti Rovaniemelle.

RoKin maalilla kaikki RoKin juniori-ikäluokat läpikäynyt 19-vuotias Tommi Ronkainen koppasi 35 torjuntaa, ollen tärkeässä roolissa voiton takaajana.

-Olen tyytyväinen peliimme tänään. Alussa oltiin pinteessä, mutta tapettiin jäähyt ja siitä selvittiin. Ilme oli sitä, mitä sen pitää olla. Laitettiin itseämme likoon joukkueen eteen. Turhia jäähyjä tuli edelleen liikaa ja niistä pitää päästä jatkossa eroon. Tommilta maalissa huikea esitys debyytissä, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen sanoi pelin jälkeen.

 


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa