Seuraava peli


Karsintarajalla keikkuvat RoKi ja JYP-Akatemia – Kovat panokset illan ottelussa

8. maaliskuun, 2017 09:32


31239273771_0ad21ef9a7_k
Karsintarajan molemmin puolin olevat RoKi ja JYP-Akatemia ottavat mittaa toisistaan keskiviikkoiltana Rovaniemellä, kun runkosarjan viimeinen viikko on edessä. Ottelun henki on voitto tai ei mitään, erityisesti kotijoukkueelle.

Runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy Rovaniemellä RoKin kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolme kertaa, ja voitot ovat 2-1 jyväskyläläisille.

Viimeisin kohtaaminen oli helmikuun alussa, jolloin Akatemia vei täydet pisteet kotonaan tylysti maalein 6−1. Tuolloin jyväskyläläisten tehomiehenä hääri Waltteri Lehtonen tehden kolme maalia.

Sarjataulukossa JYP-Akatemia on kymmenentenä juuri karsintarajan yläpuolella 62 pisteellä. Pisteen päässä on Hokki, ja illan ottelun isäntä RoKi puolestaan neljän pisteen päässä. Sanomattakin on selvää, että tässä ottelussa pisteet ovat todella tärkeitä.

Viimeksi voitto ja häviö

Viime viikolla rovaniemeläiset tekivät vieraspelimatkan pääkaupunkiseudulle, jossa Kiekko-Vantaa otti perjantaina revanssin RoKista 4−2-voitolla. RoKi taas haki lauantaina revanssin Espoo Unitedista kukistamalla espoolaiset kotonaan lukemin 3−2.

Rovaniemeläisten pelit ovat olleet edelleen samankaltaisia vauhdin osalta, mutta uusien asioiden sisäänajo on aiheuttanut ajoittain ongelmia ja pelin sakkaamista. Kokoonpanot ovat pysyneet lähes samoina ja suurin osa pelaajista on tällä hetkellä pelikunnossa.

JYP-Akatemia niin ikään pelasi kaksi ottelua viime viikonloppuna. Perjantain kotiottelussa vastassa oli Hermes, joka koki karvaan 2−6-vierastappion. Lauantaina Joensuussa Jokipojat puolestaan jätti jyväskyläläiset pisteittä 3−2-voitollaan.

Jyväskyläläiset ovat löytäneet hyvän vireen, ja erityisesti hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta. Myös puolustus on toiminut hyvin viime aikoina. Vaikeuksia joukkueelle on aiheuttanut ajoittainen oman pelin hukkaaminen kovan paineistuksen alla.

Tilastojen pyöritystä pää pyörällä

Tilastojen osalta viimeinen viikko on jännittävän mielenkiintoinen myös karsintarajalla keikkuvien joukkueiden osalta. RoKi ja JYP-Akatemia ovat pelanneet 47 ottelua, kun Hokki (11.) ja IPK (13.) ovat pelanneet 48. Kaikki nämä joukkueet ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

Voitolla RoKi nousisi Kajaanin Hokin kanssa tasapisteisiin, jolloin viimeiset kaksi ottelua nousisivat erittäin merkityksellisiksi joukkueille. Hokin voittaessa kaksi viimeistä ottelua sillä olisi pisteitä 67. Pistemäärä olisi sama kuin RoKilla, mikäli rovaniemeläiset voittavat loput ottelunsa. Tällöin RoKi olisi Hokin edellä sen voitettua yhdesti enemmän.

LeKi on jo paikkansa varmistanut karsintarajan yläpuolelta 68 pisteellään, mutta jyväskyläläiset tarvitsevat voittoja pysyäkseen karsintarajan yläpuolella. Illan ottelu ratkaiseekin hyvin paljon, mihin joukkueet tulevat asettumaan taulukossa.

Teksti: Johanna Lahdenperä / Jatkoaika
Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa