Seuraava peli


Lapin Kansa: RoKi-kippari tärkeästä maalistaan: ”Nyt kaikki on taas omissa käsissämme.”

5. maaliskuun, 2017 11:40


JE-eu

Rovaniemen Kiekko haki kultaakin kalliimman vierasvoiton Espoosta jääkiekon Mestiksessä. RoKi voitti Espoo Unitedin maalein 2-3.

Rovaniemeläisten voittomaalin teki kolmannen erän viimeisellä minuutilla kapteeni Henri Joki-Erkkilä, joka laukoi joukkueensa voittoon Jarkko Harjulan mahtavasta esityöstä.

Joki-Erkkilän sihti oli kohdillaan todella tärkeällä hetkellä, sillä arvokkaan voiton turvin RoKi on askeleen lähempänä raskaiden karsintapelien välttämistä.

– Olihan se tähän rakoon tärkeä maali. Nyt kaikki on taas omissa käsissämme. Kunhan otamme ensi viikon peleistä voittoja, niin nousemme vielä pois karsijan paikalta. Oli henkisesti tärkeää ottaa tämmöinen taisteluvoitto. Hymyssä suin voimme jatkaa ensi viikkoa kohti, sanoi Joki-Erkkilä.

Kipparin käsi ei vapissut, kun Harjula oli vääntänyt hänet maalipaikkaan Unitedin kenttäpäädyssä. Nopea katse maalille, räväkkä veto ja kiekko sujahti kotijoukkueen maaliverkkoon kuin rasvattu salama.

– Harjula polki vahvasti keskialueelta sisään saaden siinä vastustajalta iskuja polvareihin. Sitten kiekko tuli minulle ja eihän minun sihdilläni voi muuta tehdä kuin sinne päin vetää niin kovaa kuin vain pystyy. Ja sinne maalinhan se kiekko sitten upposi, Joki-Erkkilä kertasi herkkuhetkeään.

RoKi sai otteluun vahvan alun. Jarkko Harjulan ja Juhani Tammisen maaleilla vierasjoukkue siirtyi avauserässä 0-2 johtoon.

Toisessa erässä RoKille tuli tuskainen minuutti, jonka aikana ensin videotarkistuksen jälkeen Emil Oksanen teki 1-2 kavennuksen ja heti perään Juuso Kaijomaa ohjasi espoolaiset tasatilanteeseen.

– Siinä tuli kaksi osumaa äkkiä ja me hieman lamaannuimme. Mutta onneksi pystyimme taas kääntämään pelin kolmannessa erässä. Puolustimme kovaa ja kun tuli paikka, niin iskimme paineella päälle.

RoKin kausi jatkuu huikean jännittävissä merkeissä, sillä ensi viikon keskiviikkona tulee vastaan elämän ja kuoleman ottelussa Jyp-Akatemia, mikä vielä tällä hetkellä puolustaa paikkaansa karsijaviivan yläpuolella. Jotta siitä pelistä tulisi voitto toivotaan RoKin riveissä kannustusta kotiyleisöltä.

– Nyt kannattaa tulla kokemaan, mitä se Mestis-liiga oikein on. Vaikka olemmekin sarjan häntäpäässä, niin nyt on suuret panokset pelissä ja suuria tunteita jäällä, Joki-Erkkilä sanoi.

Myös RoKin valmentaja Juha Juujärvi hehkutti suuria tunteita pelin jälkeen.

– Kyllähän me sitkeä jengi olemme. Sellaista poronsarvilätkää pelasimme. Olen ylpeä pelaajistamme. Tämä ottelu oli pakko voittaa. Jos vain pysymme terveenä, niin olen luottavainen ensi viikon pelien suhteen. Toivottavasti mökki on täynnä, kun kohtaamme Jypin keskiviikkona. Se on todella iso peli meille, Juujärvi hehkutti.

Lapin Kansa – UT/Mikko Korvenkari


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa