Seuraava peli


Lempääläiset hakivat täydet pisteet Lapista

25. helmikuun, 2017 21:36


IMG_1367-1
Lapin illassa nähtiin viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa, jossa maalivahdit loistivat torjunnoillaan. Jaossa oli elintärkeitä pisteitä sekä pudotuspelejä että karsintoja silmällä pitäen.

Tammikuussa voiton vei Lempäälässä RoKi. Tällä kertaa LeKi maksoi potut pottuina ja vei täydet pisteet rovaniemeläisiltä lukemin 4−1.

− Kyllä on huojentunut olo, kun saatiin tänään revittyä irti se mitä oli enää palkeissa varaa. Olen todella tyytyväinen näihin pisteisiin, LeKin Miikka Kuusela tuumasi tyytyväisenä ottelun jälkeen.

− Vieraat pelasivat erittäin hyvän pelin ja hyvälle joukkueelle hävittiin, RoKin Juha Juujärvi myönsi.

Puolustuspelaaminen avainasemassa

Avauserässä joukkueet tarjosivat tasaista ja viihdyttävää jääkiekkoa molempien hakiessa peliasetelelmia.

− Meiltä ihan ensimmäiset minuutit päästiin peliin kiinni ja oltiin siinä suunnitelmassa mitä pitikin, Juujärvi mietti ottelun alkua.

Maalivahdeilta ensimmäinen erä, kuten koko ottelu, oli hieno osoitus venymistaidoista ja tahdosta saada kiekko kiinni. Molemmille joukkueille avautui mahdollisuudet tehdä avausmaali ylivoimien aikana, mutta joukkueet tappoivat alivoimat takaiskuitta.

− Joukkue puolusti sinnikkäästi ja teki sitä työtä hyvin, mihin ollaan nyt käytetty aika paljon energiaa, jotta saadaan tuota puolustuspelaamista paremmaksi, Juujärvi kertoi.

Toista erää oli ehditty pelata yli viisi minuuttia, kun rovaniemeläisten Jussi Pelto-Arvo pääsi heittämään kiekon ohi Christian Heljangon alivoimalla.

Lempääläiset jatkoivat pelin viemistä RoKin päähän sekä ajaen maalille ahnaasti onnistumatta ohittamaan loistavia torjuntoja esittäneen Toni Eskelisen.

− Alivoimapelaaminen oli hyvää ja maalivahti pelasi kuin mies auttaen joukkuettaan vaikeilla hetkillä, Juujärvi kehui.

Toiseen suuntaan meno oli samankaltaista, sillä RoKin rakennettua hyökkäyksistään maalipaikkoja Heljanko venyi kiekon eteen.

LeKin tasoitusmaali syntyi kuin varkain: Tommi Välimaan kuti lähti maalin edustan kuhinasta, eikä Eskelinen voinut nähdä maskin takaa kiekon tuloa.

LeKi meni menojaan kolmannessa erässä

Viimeinen erä ei ehtinyt vanheta kauan, kun vieraiden Niclas Lucenius pääsi tälläämään vieraat 2−1-johtoon Juuso Rämön oivaltavasta syötöstä.

LeKin johtomaalin jälkeen ottelussa tuli hetken seesteinen vaihe, jonka jälkeen RoKi otti peliä hallintaansa lyöden painetta lempääläisille.

− Kolmannen erän LeKin 2−1-maalin jälkeen meillä oli hyvä viisiminuuttinen. Mutta hyökkäyspelaaminen jäi vähän piippuun, Juujärvi harmitteli.

Kotijoukkue sai tilaisuuden tuoda peli tasoihin ylivoimalla, kun ottelua oli seitsemän minuuttia jäljellä. Ylivoima ei pyörinyt kunnolla ja lempääläiset pelasivat jälleen malikasta alivoimaa.

− LeKi puolusti hyvin, siitä heille kunnia. Tuo viimeinen maali kuvasti sitä, blokkasi laukauksen ja siitä pääsi lyömään tyhjiin, Juujärvi antoi tunnustusta.

Erän lopussa lempääläiset onnistuivat jälleen kääntämään peliä enemmän itselleen. Tuomas Koskinen niittasi ensin vapaasti kiekon ohi Eskelisen ja toistamiseen vielä tyhjään maaliin.

− Elintärkeät pisteet playoff-paikkaa ajatellen. Tänään piti voitto kairata ja tänään jänne kesti loppuun saakka, Kuusela päätti.

− Tietenkin harmittaa, ettei pystytty tarjoamaan kotiyleisölle tuon laadukkaampaa peliä. Toki se ei ole helppo juttu, kun tärkeistä pisteistä pelataan.

− Mutta jätkät pyrkii koko ajan tekemään parhaansa ja viemään tuota peliä eteenpäin. Kyllä se tuosta aukeaa ja opitaan löytämään paremmin yhteinen tyyli, Juujärvi puolestaan päätti.

Teksti: Johanna Lahdenperä
Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa