Seuraava peli


Pääkaupunkiseudun vierasotteluviikonloppu

2. maaliskuun, 2017 15:58


30178329385_06aecc9ef1_k

Runkosarja lähenee loppuaan, kun otteluita on RoKilla jäljellä enää viisi. Tulevana viikonloppuna rovaniemeläiset matkaavat pääkaupunkiseudulle, jossa vastassa on perjantaina Kiekko-Vantaa ja lauantaina Espoo United.

– Meillä pitää olla työmäärä tapissa, pelata viisaasti ja onnistua omissa ratkaisupaikoissa. Molemmissa peleissä on luvassa tähän aikaan sopivaa playoff-henkistä pelaamista, Juha Juujärvi kommentoi viikonlopun otteluita.

Sarjataulukossa neljäntenä olevat vantaalaiset eivät ole vielä kertaakaan onnistuneet tällä kaudella ottamaan voittoa Lapin joukkueesta. Kolmesta kohtaamisesta kaksi on jatkunut yli varsinaisen peliajan, mutta viimeisin ottelu helmikuun alussa Rovaniemellä päättyi varsinaisella peliajalla RoKin 3-1-voittoon.

Viime kuukauden aikana Kiekko-Vantaa on ollut välillä kovassa iskussa ja seuraavassa notkahtanut. Viimeisestä neljästä ottelusta lohipaidat ovat napanneet täydet pisteet kaksi kertaa. Keskiviikkona kotona voitto irtosi 3-1-lukemin TUTOsta.

– Vantaa on pelannut tosi vahvan kauden. Heillä on tiivistä ja sitoutunutta viisikkopelaamista sekä hyvät maalivahdit. Lisäksi löytyy hyvä hyökkäysvoima, ja saivat tähän loppumetreille Jokereiden nuoret pelaajat mukaan. Laadukas joukkue on vastassa ja kova haaste meille.

Lauantaina vastaan asettuu Espoossa United, joka on ollut kauden aikana RoKille vaikeampi vastustaja. Kolmesta keskinäisestä ottelusta kaksi kertaa voittajana kaukalosta on poistunut United. Viimeksi joukkueet kohtasivat tammikuun lopussa, jolloin ottelu ratkesi espoolaisille jatkoajalla.

Alkukauden vaikeuksien jälkeen United on päässyt hyvään vauhtiin ja peli on selkeytynyt tuoden tuloksia. Tällä hetkellä espoolaiset ovat sarjan seitsemänsinä. Viimeisestä neljästä ottelusta United on kairannut voiton itselleen kolme kertaa. Näistä viimeisin tuli viime perjantaina paljon puhuttaneesta ottelusta Hermestä vastaan, jossa maalivahdit ottivat suihkukomennuksen lisäksi kahden ottelun pelikiellot. Tänä perjantaina United kohtaa TUTOn Kupittaalla ennen lauantain RoKi-ottelua.

– Espoo on ollut Summasen mukaan tulon jälkeen sarjan kärkikolmikon joukkue. He puolustavat tiiviisti, tekevät lujaa töitä, ja ovat päästäneet alle kaksi maalia ottelua kohden.

– Hyvää jatkumoa pyritään saamaan omalle pelille ja selkäydinpelaamista paremmin esille, että pelaajat pystyisivät reagoimaan tilanteisiin. Hyviä pelejä odotetaan.

Joukkueen terveystilanne on hyvä, vaikka kausiflunssaa onkin liikkeellä. Paluun kokoonpanoon tekee Tuomas Salmela.

Ottelu alkaa perjantaina 3.3. klo 18.30 ja lauantaina 4.3. klo 17.00.

Teksti: Johanna Lahdenperä
Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa