Seuraava peli


Runkosarja päättyi tärkeään voittoon- ”Upea jengi”

11. maaliskuun, 2017 20:15


33337729926_b9a739c894_k

RoKin runkosarjan viimeinen ottelu Iisalmessa oli alkuun tasaista vääntöä, jonka meno kiihtyi loppua kohden. Jännitystä otteluun toi RoKin tarve saada täydet pisteet kotiintuomisina välttyäkseen karsinnoilta.

– On ollut raskas viikko ja tänään kova puristus meiltä, Juha Juujärvi totesi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä lähti molemmilta joukkueilta tasavahvasti liikkeelle. IPK sortui alle kahdessa minuutissa ottamaan ensimmäisen jäähynsä, jota RoKi ei pystynyt kuitenkaan hyödyntämään. Ottelun avausmaali syntyi kotijoukkueen toimesta viiden minuutin pelin jälkeen, kun IPKn Evgeny Fofanov pääsi puolittaiseen läpiajoon ajaen Paavo Hölsän vartioimalle maalille.

– IPK lähti hienosti pelaamaan voitosta, ettei ollut mitään katselua vaan kovaa vääntöä alusta alkaen. Me oltiin pikkuisen valmiimpia tekemään töitä.

Avausmaalin jälkeen kotijoukkue otti jälleen rangaistuksia perätysten, mutta edelleen RoKin ylivoima oli tehotonta eikä rovaniemeläiset avanneet illan maalitiliä. Erän loppupuoliskon vierasjoukkue paineisti ja hallitsi kiekkoa. Hallinnasta huolimatta kiekkoa siirreltiin puolelta toiselle ilman kunnollista pelinrakentelua. Muutamat hyökkäykset tuotti maalipaikkoja, joissa peliväline pomppi lavasta toiseen eikä edes onni ollut rovaniemeläisten puolella.

– Eka erässä meidän ylivoima oli aika ponnetonta.

Toiseen erään jatkettiin rovaniemeläisten jatkaessa samalla otteella kuin avauserässä. RoKi paineisti ja IPK teki nopeita vastahyökkäyksiä. Molemmilta joukkueilta nähtiin hyvää puolustusta, erityisesti maalinedustalla. RoKi sai muutamia pitkiä hyökkäyksiä IPKn päähän. Mutta maali antoi odotuttaa.

– Kokoajan teki mieli hyökätä ja tehdä maalia, mutta piti säilyttää tasapaino ettei tule omiin, kun kaverilla kuitenkin sitä ratkaisuvoimaa sieltä löytyy, ja heilläkin oli muutama vaarallinen tilanne. Hölsä oli maalilla hyvä. Ei ole helppoa, kun puolentoista viikon tauon jälkeen hyppää tässä tilanteessa maalille.

Ottelun ensimmäisen alivoiman tapon jälkeen kakkosketju sai hyvän pyörityksen aikaiseksi, ja lopulta Juhani Tammisen tarkka kuti siniviivan tuntumasta lähetti kiekon maalin perälle. Tasoitusmaali toi silminnähden uutta virtaa peliin ja vauhti kiihtyi erän loppua kohden. Iisalmelaiset taistelivat rovaniemeläisten rynnistystä vastaan, mutta RoKi sulki keskialuetta tehokkaasti.

Kolmannen erän IPK pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta ei päässyt hyödyntämään tilannetta. Mallikkaasti pelatun alivoiman jälkeen RoKi otti jälleen peliä haltuun vieden kiekkoa iisalmelaisten puolustus päähän. Iisalmelaiset eivät päästäneet vieraitaan missään vaiheessa helpolla vaan iskivät paikan tullen vastaan.

– Tietysti painetila oli meillä aika iso, kun tuossa kolmannessa erässäki oli huippupaikkoja, niin meidän kärkimaalintekijät veti tyhjistäkin ohi.

– Olihan tuo loppu aikamoinen näyttö tuosta isosta sydämestä mikä joukkueella on. Ei jäänyt yhtään kiveä kääntämättä voiton eteen, äijät oli valmiita syömään kiekot.

Erän edetessä peli muuttui tasavahvaksi vääntämiseksi. Kun erää oli jäljellä yli kolme minuuttia, IPK joutui alivoimalle. Tällä kertaa RoKi ei hukannut tilaisuutta, kun Tuomas Komulainen napautti taululle 1-2 voittolukeman. Rovaniemeläiset kestivät kotijoukkueen loppurynnistyksen ilman maalivahtia ja näin varmisti runkosarjan kymmenennen sijan sekä suoran paikan Mestiksessä ensi kaudelle.

– Komulainen oli ehkä muuten väsynyt tänään, mutta painoi tuon voittomaalin. Monesti kehutaan maalivahdit ja blokkaajat, mutta maalintekijät unohdetaan. Tuo taisi olla RoKin historian tärkein maali, ja seuran paras tulos Mestiksessä.

– Mulla jäi ikuinen jälki tuosta jengistä, yksi hienoimmista jengeistä mitä koskaan valmentanut. Joki-Erkkilä on taistelun ruumiillistuma ja johtaja kopissa, joka helpottaa koutsin hommia kummasti. Upea jengi, ja ollaan tosi tyytyväisiä tuloksesta.

Teksti: Johanna Lahdenperä
Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa