Seuraava peli


Runkosarjan viimeinen kotiottelu TUTOa vastaan

9. maaliskuun, 2017 21:44


30546679403_e56ced951c_k

Runkosarjan loppu häämöttää ja otteluita on jäljellä enää kaksi. Perjantaina vastassa on TUTO Hockey Turusta ja lauantaina RoKi matkaa Iisalmeen IPK:n vieraaksi.

RoKille viikonloppu on äärimmäisen tärkeä pisteiden valossa. Jokaisesta pisteestä on taisteltava loppuun asti, jos mielii mahdollisuuteen välttää karsinnat. Tällä hetkellä RoKi on pisteen päässä JYP-Akatemiasta, joka on karsintarajan yläpuolella kymmenentenä.

TUTO on ollut tällä kaudella vaikea vastus ja kolmesta ottelusta yhdesti RoKi on pystynyt taistelemaan voiton itselleen. Turkulaisten pelit eivät ole kuitenkaan viime aikoina ollut selvää pässin lihaa vaan joukkue on hävinnyt viimeisestä neljästä ottelustaan kolme. Näiden mukana tappiot JYP-Akatemialle sekä Espoo Unitedille, joilta RoKi nappasi täydet pisteet edellisissä otteluissaan keskiviikkona ja lauantaina.

Pelivireen hetkellinen katoaminen ei silti tarkoita, että TUTO tulisi olemaan helppo vastustaja. Turkulaiset ovat sarjataulukossa selkeällä piste-erolla toisena, joten paineita ei ole oman sijoituksen suhteen. Joukkue pelaa hyvin organisoitua hyökkäyspeliä ja sen ehdottomasti vaarallisin hyökkääjä on Aki Keinänen (25+24). Lisäksi maalilla koppeja napsii maalivahtitilaston kakkonen Karolus Kaarlehto, ja uutena pelaajana mukaan on hypännyt Petteri Nummelin. Turkulaisten kompastuskivi on ollut runsas jäähyily, ja siinä tulee todennäköisesti olemaan yksi RoKin iskun paikoista.

IPK:ta vastaan pelatut kolme ottelua ovat päättyneet rovaniemeläisten juhliin joka kerta. Kaksi viimeisintä on ollut tiukkoja taistoja, joissa ratkaisut on haettu jatkoerästä. Iisalmelaisten pelit ovat viime aikoina kulkeneet hyvin ja neljästä ottelusta on tullut kolme voittoa selkein maalieroin. Murskaavin vierasvoitto tuli helmikuun lopussa JYP-Akatemista 0-6 lukemin. Viime lauantaina sarjakärki SaPKo nollasi IPK:n ottamalla 0-3 voiton Iisalmessa.

Iisalmelaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisenä, kun kasassa on 56 pistettä, joka on viisi pistettä Hokkia ja RoKia vähemmän. Tämä tarkoittaa, että IPK on käytännössä jo varmasti karsinnoissa. Miten tilanne vaikuttaa joukkueen taistelutahtoon nähdään ensimmäisen kerran perjantaina, kun IPK kohtaa Hermeksen Kokkolassa.

RoKi lähtee hyvässä vireessä viimeiseen rutistukseen ja viimeisten pisteiden hakuun. Päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi keskiviikkona ottelun jälkeen, että puolustuspeli on ollut hyvää viimeisimmissä otteluissa ja pelirytmi on saatu paremmaksi, joka on mahdollistanut vahvemman vastustajan paineistamisen. Myös hyökkäyspeliin on voinut olla tyytyväinen.

Ottelu alkaa perjantaina 10.3. Lappi Areenalla klo 18.30 ja lauantaina 11.3. Iisalmessa klo 17.00.

Teksti: Johanna Lahdenperä
Kuva: Oona Sarajärvi


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa