Seuraava peli


Lapin Kansa: RoKi taisteli, mutta: ”Olimme yhden yv-maalin verran huonompia”

4. maaliskuun, 2017 14:53


peltoarvo

Rovaniemen Kiekko taisteli loppuun asti täysillä sarjapisteistä jääkiekon Mestiksessä, mutta jäi lopulta kuitenkin ilman palkintoa.

Kiekko-Vantaa voitti RoKin maalein 4-2. Ottelun viimeisen osuman kotijoukkue iski tyhjään maaliin viimeisellä sekunnilla.

Sitä ennen nähtiin RoKin vimmaisa tasoitusyritys tappiotilanteessa 3-2. RoKi ei kuitenkaan saanut kiekkoa maaliin, joten loppukiri ei nyt riittänyt.

– Olen ylpeä jätkistä. He laittoivat kaiken likoon. Ei olisi ollut väärin, vaikka olisimme onnistuneet tasoittamaan lopussa, sanoi RoKin valmentaja Juha Juujärvi. RoKi sai otteluun hyvän alun, kun Jussi Pelto-Arvo onnistui Mikko Väänäsen syötöstä tekemään 0-1 maalin alivoimalla.

Toisessa erässä kotijoukkue nousi tasoihin, kun RoKin mokke Toni Eskelinen haparoi löysän vedon torjunnassa ja Niklas Andersson toi vantaalaiset tasoihin. RoKin 1-2 johtomaalissa haparoivat puolestaan urakalla vantaalaiset ja Teemu Korpelan ropeliveto upposi toisessa erässä maaliin.

Sen jälkeen RoKia vietiin ja kotijoukkue nousi 3-2 johtoon Joel Lehtisen ja Teemu Mielosen maaleilla. Mielosen osuma syntyi ylivoimalla, sillä RoKi sai pahaan paikkaan jäähyn, kun sillä oli liikaa pelaajia kentällä.

– Vähän huono tuuri meillä oli. Meillä oli hyvä yv-hyökkäys, jonka jälkeen ryssimme itsellemme väärän vaihdon, minkä jälkeen tuli voittomaali ylivoimalla. Karrikoiden sanoen olimme yhden yv-maalin verran huonompia tänään, Juujärvi sanaili.

Päätöserässä RoKi pääsi pyörittämään peliä kahden miehen ylivoimalla reilun minuutin, mutta yv-peli pysyi tehottomana.

Eikä RoKi saanut muutenkaan kiekkoa häkkiin enää, näin tuloksena oli ensimmäinen tappio Kiekko-Vantaalle tällä kaudella. Voitto olisi ollut tärkeä, sillä RoKi yrittää sarjan hännillä välttää kaikin keinoin karsintapelit.

– Ei siitä paineita oteta ja ruveta jännittämään. Tänäänkin taistelimme hyvin ja tulemme taistelemaan jokaisessa pelissä loppuun asti. Lauantain pelissä Espoossa olemme pykälää parempia ja otamme pisteet kämpille, lupasi RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä.

Lapin Kansa – UT/Mikko Korvenkari
Kuva: Jussi Leinonen


Kommentit ei käytössä tässä artikkelissa.
Rokihockey Instagramissa